✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Toont alle 13 resultaten

Premium kwaliteit vetbollen kopen waar vogels dol op zijn?

Vetbollen bestaan uit vet (uiteraard), granen, zaden en soms ook insecten. Een vetbol is krachtvoer. Onze vetbollen en mezenbollen zijn speciaal ontwikkeld voor vogels, en zodoende bevatten onze vetbollen alleen maar ingrediënten die goed zijn voor vogels. Vetbollen kopen doe je dan ook bij vogelvoerkopen.nl!

Wist je dat Black Soldier Fly Meelwormen ook een perfecte aanvulling zijn op een gebalanceerd vogeldieet? Je maakt je gevleugelde vriendjes er dolblij mee!

 

(32) vanaf 2,49
(11) vanaf 10,45

Gevulde kokosnoten

Energieklok Pinda

(8) 3,75
(4) vanaf 11,45
-14%

Ideale wintervoeding voor vogels


In de winter kunnen vogels moeilijker voedsel vinden in de natuur. Als het kouder wordt dan hebben vogels soms moeite om zichzelf warm te houden. Het is tijdens de wintermaanden van belang dat vogels extra veel calorierijke voeding binnenkrijgen om hun lichaamstemperatuur van zo'n 40 graden op peil te houden. Wat extra energie is dan zeer welkom! Vogels hebben relatief meer behoefte aan verzadigd vet dan wij en halen daar hun energie uit.

Ze overleven dan vaak dankzij de wintervoeding die mensen neerleggen of ophangen voor de vogels, zoals vetbollen of pindaslingers. Het vet van deze vetbollen vult de natuurlijke vetreserves van de vogels aan. Er zijn verschillende soorten vetbollen tuinvogels en het verschil betreft met name de smaak door extra toevoegingen aan het vet. Staan de vetbollen bij jou al op je wenslijst?

Vele verschillende soorten mezenbollen


Wil je vetbollen kopen van goede kwaliteit en in verschillende soorten? Bij ons kun je allerlei soorten vetbollen kopen. Wij hebben onder meer de volgende vetbollen in ons assortiment: vetbollen met meelwormen, bollen met bessen, of bollen met zonnebloempitten. Door het vet in de vetbollen houden de vogels in de winter hun lichaam op temperatuur, daardoor hebben ze meer behoefte aan verzadigd vet dan mensen.

Vetbollen (ook wel mezenbollen genoemd) zijn bollen van dierlijk (of gehard plantaardig) vet. Vetbollen en mezenbollen zijn hetzelfde. Deze bollen worden ook wel mezenbollen genoemd, doordat ze vaak mezen aantrekken. Mezen zijn echte klauteraars en balanceren op de dunste takjes. Ze kunnen dus ook makkelijk op de vetbol balanceren en er lekker van smullen. In onze bollen zijn noten en zaden verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, denk aan onder andere zonnebloempitten, pinda’s, vruchten, maïs of kant-en-klaar strooivoer.

Wil je een grote hoeveelheid vetbollen kopen? Ben je op zoek naar mezenbollen 200 stuks of 50 stuks? Bekijk dan eens onze pagina vogelvoer groothandel en onze aanbiedingen tuinvogelvoer. Maak de vogels in je tuin blij met altijd meer dan genoeg vogelvoer in huis!

Op ambachtelijke wijze vervaardigd


Vooral kleine tuinvogels (kool- en pimpelmees, roodborstje, huismus, vinken en groenlingen) zijn dol op onze vetbollen. De kwaliteit verschilt enorm per vetbol. Er zijn verschillende soorten vetbollen vogels en het verschil betreft met name de smaak door extra toevoegingen aan het vet. Onze vetbollen zijn op traditionele, ambachtelijke wijze vervaardigd met alleen maar zuivere ingrediënten en zijn een echt Nederlands kwaliteitsproduct.

Vetbollen met- en zonder netje


Vetbollen zijn kant-en-klaar in onze winkel te koop. De vetbollen zijn verkrijgbaar zonder- en met een netje. De vogelbescherming raadt het gebruik van mezenbollen met netjes echter af. De pootjes van vogels kunnen hierin verstrikt raken en de netjes kunnen de snavels beschadigen. Mezenbollen netjes waaien ook vaak weg en komt dan als zwerfafval in je tuin of de natuur terecht. Daarom is het raadzaam om de vogels te voeden met een vetbol zonder netje. Leg de vetbollen los op de voedertafel of plaats ze in een vetbolhouder.

Vetbolhouders zijn makkelijk te bereiken voor de kleine tuinvogels en het is een veilige manier van voeren. Je kunt er meerdere vetbollen of een deel ervan in plaatsen. Tuinvogels kunnen hier lekker van smullen terwijl grotere vogels als bijvoorbeeld kraaien, vrijwel geen kans hebben om er met de buit vandoor te gaan.

Zelf vetbollen maken?


Als je zin hebt om de vogeltjes in je tuin persoonlijk te verwennen kun je in plaats van mezenbollen kopen, ze ook zelf maken. Maak met frituurvet je eigen vetbol. Smelt het vet en voeg vogelvoer en ongebrande en ongezouten pinda’s toe. Uiteraard heb je nog veel meer opties. Wil je er helemaal een feest van maken? Dan kun je ook nog meelwormen toevoegen aan het mengsel. Plaats ze in een vetbolhouder of hang zeer een paar op in je tuin. Als je een draad van katoen laat uitsteken, dan kun je de bollen ophangen en hoef je geen netjes te gebruiken. De bollen bieden de vogels in je tuin extra voedingsstoffen die ze hard nodig hebben!
De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1232 reviews.