✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ 30 dagen retourrecht
✅ Gratis verzending vanaf €35

Toont alle 14 resultaten

Premium kwaliteit vetbollen uit eigen voorraad kopen waar vogels dol op zijn?

Vetbollen bestaan uit vet (uiteraard), granen, zaden en soms ook insecten. Een vetbol is krachtvoer. Onze vetbollen en mezenbollen zijn speciaal ontwikkeld voor vogels, en zodoende bevatten onze vetbollen alleen maar ingrediënten die goed zijn voor vogels. Vetbollen kopen doe je dan ook bij vogelvoerkopen.nl!

Kijk ook eens bij ons strooivoer vogels, de tuinvogels zijn er dol op!

ACTIE VAN DE MAAND! GRATIS CADEAU T.W.V. €12,50 BIJ EEN BESTELLING VAN €75 OF MEER! Deze actie loopt tot en met 30 juni 2022

Sale!

Gevulde kokosnoten

Energieklok Pinda

2,99

Vetbollen van dierlijk vet


Vetbollen (of ook wel mezenbollen genoemd) zijn bollen van dierlijk (of gehard plantaardig) vet. In deze vetbollen zijn zaden verwerkt. Dit kunnen allerlei soorten noten en zaden zijn, denk aan onder andere zonnebloempitten, pinda’s, vruchten, maïs of kant-en-klaar strooivoer.

Vetbollen kopen


Wil je vetbollen kopen van goede kwaliteit en in verschillende soorten? Bij ons kun je allerlei soorten vetbollen kopen. Wij hebben onder meer de volgende vetbollen in ons assortiment: vetbollen met meelwormen, vetbollen met bessen, of vetbollen met zonnebloempitten. Door het vet in de vetbollen houden de vogels in de winter hun lichaam op temperatuur, daardoor hebben ze meer behoefte aan verzadigd vet dan mensen. Wil je een grote hoeveelheid vetbollen kopen? Bekijk dan eens onze pagina vogelvoer groothandel en onze aanbiedingen.

Ambachtelijke vetbollen


Vooral kleine vogeltjes (kool- en pimpelmees, roodborstje, huismus, vinken en groenlingen) zijn dol op onze vetbollen. De kwaliteit verschilt enorm per vetbol. Er zijn verschillende soorten vetbollen vogels en het verschil betreft met name de smaak door extra toevoegingen aan het vet. Onze vetbollen zijn op traditionele, ambachtelijke wijze vervaardigd met alleen maar zuivere ingrediënten en zijn een echt Nederlands kwaliteitsproduct.

Wintervoeding voor vogels


In de winter kunnen vogels moeilijker voedsel vinden in de natuur. Als het kouder wordt dan hebben vogels soms moeite om zichzelf warm te houden. Het is tijdens de wintermaanden van belang dat vogels extra veel calorierijke voeding binnenkrijgen om hun lichaamstemperatuur van zo'n 40 graden op peil te houden. Wat extra energie is dan zeer welkom! Vogels hebben relatief meer behoefte aan verzadigd vet dan wij en halen daar hun energie uit. Ze overleven dan vaak dankzij de wintervoeding die mensen neerleggen of ophangen voor de vogels, zoals vetbollen tuinvogels. Het vet van deze vetbollen vult de natuurlijke vetreserves van de vogels aan. Er zijn verschillende soorten vetbollen tuinvogels en het verschil betreft met name de smaak door extra toevoegingen aan het vet.

Vetbollen of mezenbollen?


Vetbollen en mezenbollen zijn hetzelfde. Vetbollen worden ook wel mezenbollen genoemd, doordat ze vaak mezen aantrekken. Mezen zijn echte klauteraars en balanceren op de dunste takjes. Ze kunnen dus ook makkelijk op de vetbol balanceren en er lekker van smullen. Het maakt dus niet uit of je vetbollen of mezenbollen koopt.

Vetbollen kopen


Vetbollen zijn kant-en-klaar in onze shop te koop. Deze vetbollen zitten in een netje in een pakketje. In dit vogelvoer pakket zit zitten vaak ook pinda's. De vetbollen zijn verkrijgbaar zonder- en met een netje. De Vogelbescherming raadt het gebruik van vetbol netjes echter af. De pootjes van vogels kunnen hierin verstrikt raken en de netjes kunnen de snavels beschadigen. De vetbol netjes waaien ook vaak weg en komen als zwerfafval in de natuur terecht. Voed de vogels daarom een vetbol zonder netje. Leg de vetbollen los op de voedertafel of plaats ze in een vetbolhouder.

Vetbol houders


Leg de vetbollen los op de voedertafel of plaats ze in een vetbolhouder. Vetbolhouders zijn makkelijk te bereiken voor de kleine vogels en het is een veilige manier van voeren. Je kunt er meerdere vetbollen in plaatsen. Tuinvogels kunnen hier lekker van smullen terwijl grotere vogels als bijvoorbeeld kraaien, vrijwel geen kans hebben om er met de buit vandoor te gaan.

Vetbollen kopen of vetbollen zelf maken?


Als je zin hebt om de vogeltjes in je tuin persoonlijk te verwennen kun je in plaats van vetbollen kopen ook zelf vetbollen maken. Je kunt met frituurvet makkelijk zelf vetbol vogels maken. Smelt het vet en voeg vogelvoer en ongebrande en ongezouten pinda’s toe. Wil je er helemaal een feest van maken? Dan kun je ook nog meelwormen toevoegen aan het mengsel. Als je een draad van katoen laat uitsteken, dan kun je de bollen ophangen en hoef je geen netjes te gebruiken.
De waardering van vogelvoerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 260 reviews.