✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Enig resultaat

Verwen de egels in je tuin met gezond en lekker egelvoer!

Egelvoer met een eiwitgehalte van minimaal 34% is de basis voor goed bijvoer voor egels. Egels zijn van nature carnivoren en hebben een eiwitrijk dieet nodig om gezond te blijven. In de natuur eten ze insecten, slakken, wormen en kleine dieren. Egelvoer met een hoog eiwitgehalte helpt hen om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Naast een hoog eiwitgehalte is het ook belangrijk dat egelvoer de volgende voedingsstoffen bevat:

  • Vetten: Egels hebben vetten nodig om energie te produceren en hun lichaamstemperatuur te reguleren.
  • Koolhydraten: Koolhydraten leveren energie aan egels.
  • Vitaminen en mineralen: Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor de gezondheid van egels.
Gratis verzending vanaf 1kg
(56) vanaf 13,99

Wat egels eten

Egels worden beschouwd als alleseters of insecteneters, afhankelijk van de bron waarnaar wordt verwezen. Als je naar het werkelijke dieet van een egel kijkt, zul je zien dat de beschrijving van een alleseter waarschijnlijk nauwkeuriger is, aangezien egels in het wild een verscheidenheid aan voedsel zullen eten, en niet alleen insecten. 

Egels in je tuin

Wanneer je egels in je tuin wilt, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om een gastvrije omgeving te creëren.

Egels zijn omnivoren en eten een gevarieerd dieet. Je kunt egels naar je tuin lokken door een goede voedselbron beschikbaar te stellen, zoals ons speciaal egelvoer, nat kattenvoer of hondenvoer, liever geen visvarianten, meelwormen en ongezoete pindakaas. Zorg ervoor dat je altijd vers water beschikbaar hebt. Zeker weten dat je het juiste voer hebt? Vogelvoerkopen.nl heeft een volledig uitgebalanceerd, hoogwaardige egelvoer dat dagelijks gevoerd kan worden, bekijk premium egelvoer

Wat mag je de egel voeren? 

Naast ons hoogwaardig egelvoer eet een egel ook graag insecten, slakken en wormen. Vermijd het gebruik van pesticiden in je tuin, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor egels en hun voedselvoorziening kunnen verminderen.

Wat kun je egels beter niet voeren?

Egels eten lang niet alles en je kunt ook lang niet alles aan een egel te eten geven. Geef egels bijvoorbeeld geen melk of brood - melk kan diarree en uitdroging veroorzaken. Daarnaast is brood niet erg voedzaam en vaak te zout. Zetmeelrijke groenten, zoals maïs, aardappelen en wortelen moeten ook worden vermeden, evenals gedroogde groenten. Ook is het aan te raden om voorzichtig te zijn met gedroogde meelwormen. Te veel aan meelwormen kan de egel op lange termijn problemen veroorzaken. Algemeen egelvoer bevat vaak ingrediënten zoals haver, rozijnen en meelwormen, die niet goed zijn voor egels. Deze ingrediënten zijn niet alleen nutritioneel niet optimaal, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van egels. - Haver: Haver bevat te veel vezels en te weinig eiwitten voor egels. Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen en gewichtsverlies. - Rozijnen: Rozijnen bevatten te veel suiker en water voor egels. Dit kan leiden tot diarree en tandbederf. - Meelwormen: Meelwormen bevatten te veel vet en te weinig calcium voor egels. Dit kan leiden tot overgewicht en botproblemen. Naast deze ingrediënten zijn er nog andere ingrediënten die je in egelvoer moet vermijden: - Zout: Zout is schadelijk voor de nieren van egels. - Suiker: Suiker kan leiden tot diarree en tandbederf. - Kunstmatige toevoegingen: Kunstmatige toevoegingen kunnen allergieën en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om te kiezen voor gebalanceerd egelvoer, welke speciaal ontwikkeld is voor egels. Ons voer bevat de juiste voedingsstoffen en ingrediënten om egels gezond te houden.

Controleer de voer- en waterbakken elke dag om ze bij te vullen met vers water en voer en verwijder al het voedsel dat niet is opgegeten. Nieuwsgierig naar de inhoud van ons premium egelvoer, bekijk de productspecificaties op de productpagina.

Egelvoer kopen bij vogelvoerkopen.nl

Als jij op zoek bent naar hoogwaardig egelvoer voor een betaalbare prijs, dan ben je bij vogelvoerkopen.nl op het juiste adres. 

Daarnaast bezorgen wij bij een bestelwaarde van €35,- het egelvoer en alle andere producten gratis thuis. Een paar extra producten aan je winkelmandje toevoegen (zoals gedroogde insecten, kippenvoer, eekhoornvoer of duivenvoer) kan je dus een hoop schelen in de bezorgkosten. En je maakt alle andere dieren in je huis of tuin er ook nog eens blij mee!  

Alle producten voor vogels vind je bij vogelvoerkopen.nl!

Uiteraard kun je bij ons terecht voor kwalitatief egelvoer, maar wist je ook dat je voor vogel producten bij vogelvoerkopen.nl terecht kan? Niet alleen zijn wij de grootste leverancier van vogelvoer als  strooivoer, vetbollen, pindaslinger, vogelpindakaas of gedroogde insecten, maar ook voor voedersystemen, vogelvoederhuisjes of nestkastjes kan je bij ons terecht. Kijk daarom snel eens rond op onze site! 

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1232 reviews.