✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Enig resultaat

Verwen de eekhoorntjes in je tuin met ons Premium eekhoornvoer!

Uiteraard weet je dat je bij vogelvoerkopen.nl terecht kan voor alle soorten tuinvogelvoer. Maar wist je ook dat wij het beste eekhoornvoer, egelvoer en kippenvoer in ons assortiment hebben?

Eekhoorntjes zijn een lust voor het oog om naar te kijken, helemaal als ze lekker aan het knabbelen zijn. Als je eekhoornvoer kopen wilt om de eekhoorntjes in je tuin te verwennen, ben je bij vogelvoerkopen.nl op het juiste adres! Speciaal voor de eekhoorntjes liefhebber hebben wij namelijk de beste selectie eekhoornvoer samengesteld!

Eekhoornvoer

Premium Eekhoorn Mix

(9) vanaf 16,65
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat eten eekhoorns graag?

De meeste mensen denken dat eekhoorns alleen noten en zaden eten, maar dat is niet het geval. Hoewel een groot deel van hun dieet om planten draait, eten ze soms ook wat dierlijk materiaal. Het is bijvoorbeeld bekend dat de oostelijke grijze eekhoorn insecten, amfibieën, kleine zoogdieren, vogel eieren, jonge vogels en zelfs botten eet. 

Toch vormt plantaardig materiaal het overgrote deel van hun dieet. In een omgeving zonder enige menselijke interactie, genieten eekhoorns van noten als eikels, hele geroosterde pompoenpitten en amandelen, gevolgd door hazelnoten, macadamianoten, Engelse walnoten, pecannoten, pistache noten en pinda's. Maar ook zaden en bloemknoppen van een verscheidenheid aan bomen valt binnen het dieet van een eekhoorn.Ze snacken ook af en toe op paddenstoelen en schimmels.

Wat geef je een eekhoorn te eten?

Je kunt eekhoorns zonder gevaar voor hun gezondheid het volgende aanbieden: Eikels, hele geroosterde pompoenpitten en amandelen zijn het gezondst, gevolgd door hazelnoten, macadamianoten, Engelse walnoten, pecannoten, pistache noten en pinda's, in die volgorde. Bij vogelvoerkopen.nl kan je eekhoornvoer kopen dat speciaal samengesteld is met de belangrijkste voedingsmiddelen voor eekhoorns.

Eten eekhoorns pindakaas?

Hoewel pinda's voor eekhoorns een goed idee lijken, zijn ze niet zo goed voor eekhoorns. In tegenstelling tot de meeste mensen aannemen, zijn pinda's geen noten maar peulvruchten. Ze zijn meer verwant aan soja, bonen en linzen. 

Pindakaas

Pindakaas is niet goed voor eekhoorns en het is het op twee na slechtste noten product dat je ze kunt voeren. Pinda's bieden weinig voedingswaarde voor eekhoorns.Dat komt doordat de calcium/fosfor verhouding erg laag is. Te veel pindakaas kan leiden tot MBD (metabole botziekte), vooral wanneer het regelmatig aan jonge of in gevangenschap levende eekhoorns wordt gevoerd. 

Wat kunnen eekhoorns niet eten?

Eekhoorns zijn niet kieskeurig als het gaat om hun eetgewoonten. Toch is het belangrijk bepaalde noten en voedingsmiddelen te vermijden. Noten als cashewnoten, pinda’s, gedroogde maïs, en pijnboompitten (veroorzaakt ernstig calciumverlies) zijn bepaald niet aan te raden.

Suiker en zetmeel

Ook suikerrijke voedingsmiddelen (snoep, koekjes, muesli, gezoete ontbijtgranen), voedingsmiddelen met een hoog zetmeelgehalte (pasta, brood, rijst, aardappelen) kunnen beter vermeden worden.

Eekhoornvoer kopen bij vogelvoerkopen.nl

Gelukkig kun je bij vogelvoerkopen.nl eekhoornvoer kopen dat bestaat uit een uitgebalanceerde mix van noten en zaden die bijdragen aan de gezondheid van de eekhoorntjes in je tuin. Onze Premium Eekhoorn Mix is samengesteld uit de beste grondstoffen en afgestemd op de dagelijkse voedselbehoefte van een eekhoorn. 

Naast eekhoornvoer kopen kun je bij vogelvoerkopen uiteraard ook terecht voor vogelvoer en alle andere vogelproducten. Niet alleen zijn wij de grootste leverancier van vogelvoer als  strooivoer, vetbollen, pindaslinger, vogelpindakaas of gedroogde insecten, maar ook voor voedersystemen, vogelvoederhuisjes of nestkastjes kan je bij ons terecht. Kijk daarom snel eens rond op onze site! 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1354 reviews.