✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Enig resultaat

Raamvoederhuisje

Heb je geen tuin, maar wil je wel genieten van de vogels? Of heb je wel een tuin, maar vind je het leuk om vanuit de woonkamer de vogels dichtbij te zien? Dan is een raamvoederhuisje de oplossing! De naam zegt het al: een raamvoederhuisje is een voederhuisje voor vogels die je aan het raam bevestigt. Hierdoor kun je door het raam van je woonkamer kijken hoe de vogels aan het eten en drinken zijn. Een raamvoederhuisje heeft vaak een kunststof bakje waarin je verschillende soorten vogelvoer kwijt kunt. Naast dit transparant raamvoederhuisje hebben we ook andere vogelvoederhuisjes in onze webshop. 


Materiaalsoorten

Een raamvoederhuisje is vaak gemaakt van polycarbonaat. Dit is stevig, hard en doorzichtig materiaal. Perfect bestand tegen lage én hoge temperaturen. Doordat het materiaal doorzichtig is, kun je goed zien wat de vogels aan het doen zijn. Sommige voederhuisjes zijn voorzien van een dakje. Het voordeel hiervan is dat het voedsel beschermd wordt tegen regen en sneeuw. Een open raamvoederhuisje is weer makkelijker toegankelijk voor de vogels. Er zijn ook voederhuisjes van hout, met een opening aan de raamzijde zodat je de vogels wel ziet. Deze voederhuisjes lijken wat meer op een vogelhuisje. Een nestkastje is nog een andere optie die valt onder de categorie voederhuisjes.

Voordelen aanschaf raamvoederhuisje

Om een voederhuisje te bevestigen hoef je niet te boren. Vaak worden dit soort voederhuisjes bevestigt met sterke zuignappen, die al aan het huisje zitten. De zuignappen zijn zó ontworpen dat ze weerstand en kracht aankunnen en niet snel loslaten. Mochten de zuignappen toch loslaten, dan kun je de losse zuignappen een minuut in heet/kokend water leggen. Als je ze daarna direct aan het raam hangt, blijven ze beter kleven. Let er wel op dat je het voederhuisje minimaal 1,5 meter boven de grond bevestigd. Zo kunnen katten er niet bij in de buurt komen. Een ander voordeel van een raamvoederhuisje is dat ze de weerspiegeling van het glas breken. Hierdoor vliegen vogels zich niet te pletter tegen (grote) ramen. Een voederhuisje is een leuke oplossing voor de vogels.

Soorten en maten Raamvoederhuisjes

Raamvoederhuisjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn der vogelvoerderhuisjes, raamsilo's en birdswings! Er is echt van alles mogelijk en het maakt het nog leuker om naar de vogels te kijken.

Silo’s worden vaak gevuld met strooivoer, maar er zijn ook voederhuisjes waar je vetbollen of pindakaas in kwijt kan. Er zit vaak ook een bakje bij dat gevuld kan worden met water voor de vogels. Hier drinken ze uit, maar ze kunnen zichzelf er ook in wassen.

Voederplaats op beschutte en veilige plek

Wat is de beste plek voor zo’n voederhuisje? Vogels zijn altijd op hun hoede voor vijanden. Ze vinden het daarom fijn als een voederplaats op een beschutte en veilige plek hangt. Kies hiervoor een venster met een brede uitkijk naar de tuin toe. Idealiter staat er een grote struik of boom dichtbij de plek waar het raamvoederhuisje hangt. Vogels kunnen daar schuilen als ze zich bedreigd voelen.
De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1298 reviews.