✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Toont alle 4 resultaten

Kwalitatief duivenvoer kopen 

Bij vogelvoerkopen.nl kan je ook terecht voor kwalitatief duivenvoer. Duiven genieten het meest van van een uitgebalanceerde combinatie van mais, zonnebloempitten, tarwe en gierst. Uiteraard kun je dit bij ons bestellen. Je kunt bij ons duivenvoer kopen voor zowel sierduiven als postduiven. Al ons duivenvoer is:

✅ Geschikt voor alle soorten duiven

✅ Een uitgebalanceerde mix van mais, zonnebloempitten, tarwe en gierst

✅ Ideaal om te voeren in een duiventil of op een voederplateau

vanaf 8,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
vanaf 8,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
vanaf 9,70
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
vanaf 9,70
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat eten duiven?

Duiven worden soms beschreven als echte alleseters (wat betekent dat ze zowel planten als vlees eten; eigenlijk bijna alles wat ze kunnen vinden). Maar in de praktijk bestaat bijna hun hele dieet uit plantaardig materiaal, waaronder granen, grassen, groene bladgroenten, kruiden, onkruid, fruit en bessen. Ze vullen dit af en toe aan met een maaltijd van insecten, slakken en regenwormen.

Sier- en post duivenvoer

Uiteraard is dit een ander verhaal als je zelf duiven houdt. Voor sier - en postduiven is een uitgebalanceerd dieet noodzakelijk om de beste prestaties te leveren of om te broeden. De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw sier- of postduif de voeding krijgt die hij nodig heeft, is door hem alleen zaden en mengsels van hoge kwaliteit te voeren die zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten.

Bij vogelvoerkopen.nl kan je duivenvoer kopen die aan deze hoge eisen voldoet. Zo hebben wij onder meer Premium Sierduivenvoer en Premium Duivensnoepzaad in ons assortiment. 

Wat is het beste voer voor post- en sierduiven?

Het voer voor sier- en postduiven halen hun noodzakelijke voedingsstoffen uit allerlei rijpe en onrijpe zaden, granen en peulvruchten. Dit zijn de grondstoffen voor het leveren van energie en warmte, het behouden van de lichaamsfuncties en het leveren van productie, als ze  bijvoorbeeld in de rui zijn of voor het leggen van eieren.

Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de belangrijkste duivenvoeders en hun meest nuttige eigenschappen. 

Granen

De energie rijkste en belangrijkste granen voor een uitgebalanceerd duivenvoer zijn maïs en tarwe. Voor sierduiven zijn namelijk zowel vetten namelijk minder belangrijk omdat ze minder bewegen dan hun wilde variant. Mais en granen zijn daarentegen wel belangrijk omdat ze voldoende koolhydraten leveren die omgezet worden in glucose en als brandstof wordt verbruikt, waarbij warmte vrijkomt.

Maïs

Maïs is een van de beste duivenvoeders, het is arm aan ruwe celstof, licht verteerbaar en eiwitrijk. De duiven zijn er dol op in alle soorten, maten en kleuren. Het belangrijkste is de hardheid, hoe droger, hoe beter! Mais mag tot 25% van het voer uitmaken.

Gierst

Gierst is ook essentieel in duivenvoer. Het bevat meer eiwitten dan maïs, maar aanzienlijk minder vet. Voor de rest heeft het dezelfde voedingswaarde als maïs en kan het ook 25% van het voer uitmaken.

Tarwe

De duiven eten graag tarwe. Tarwe is ook rijk aan zwavel en daarom zeer aan te bevelen tijdens de rui. Tarwe kan 25% van het duivenvoer uitmaken, meer wordt niet aanbevolen omdat tarwe de duiven kan doen aankomen. 

Water

Last but not least is water ook uitermate belangrijk voor de voeding van duiven. Het is daarom van belang om regelmatig te controleren of de drinkbak gevuld is. Duiven hebben relatief veel vocht nodig om het voer te kunnen verteren en om hun lichaam op temperatuur te houden.

Duivenvoer kopen bij Vogelvoerkopen.nl

Ben je op zoek naar het beste duivenvoer voor een betaalbare prijs? Dan ben je bij vogelvoerkopen.nl op het juiste adres. Daarnaast kan je bij ons niet alleen duivenvoer kopen, maar ook voor alle andere producten voor duiven of andere dieren kan je bij ons terecht. Zo kan bij ons ook kippenvoer, eekhoornvoer of egelvoer bestellen, wij hebben voor elk dier het beste voer!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1354 reviews.