✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

De leukste vriendjes in de tuin!

Het is weer hartje winter en dat betekent dat de tuinen steeds wat grauwer en minder aantrekkelijk worden. Hartstikke jammer natuurlijk, maar er is een oplossing: vogeltjes in je tuin! Wil je graag vogels in je tuin krijgen en je tuin vogelvriendelijk inrichten? Begrijpelijk, en een leuke en gemakkelijke manier om het leven in je tuin te verrijken. Vogels kunnen niet alleen een aangenaam gezelschap in je tuin zijn, maar ook helpen bij het bestrijden van insecten en het verspreiden van  vogelzaden. In deze blog vind je enkele tips om vogels naar je tuin te lokken en ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen.

Zorg voor voldoende voedsel

Vogels hebben, net als wij mensen, voedsel nodig om te overleven. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende eten krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een vetbol kopen en aanbieden in een vogelvoederhuisje of een vogel slinger ophangen aan je schutting, tussen twee bomen of ergens anders. Daarnaast kun je ook bessenstruiken en andere planten in je tuin neerzetten die vogels aantrekken. Het is ook goed om te weten dat je speciaal voer hebt voor bepaalde soorten, bijvoorbeeld koolmezen voer

Zorg voor drinkwater

Vogels hebben ook drinkwater nodig, dus zorg ervoor dat je een drinkbak of een andere waterbron in je tuin hebt. Zet het water in de buurt van een voederplaats zodat vogels gemakkelijk bij het water kunnen komen. Je hebt allerlei leuke, stenen of houten bakjes waar je water kunt indoen. Naast het feit dat het vogeltjes aantrekt, staat het ook nog eens erg schattig in je tuin. 

Maak je tuin vogelvriendelijk 

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je tuin vogelvriendelijk is. Plant bomen en struiken waar vogels in kunnen nestelen en zet plekjes op om vogels te helpen bij het bouwen van hun nesten. Zorg ook voor voldoende schuilplaatsen, zoals hagen en dicht struikgewas, zodat vogels zich kunnen terugtrekken als ze dat willen.

Wees geduldig

Dan het belangrijkste van allemaal; heb geduld. Het kan even duren voordat vogels naar je tuin komen, dus wees geduldig. Als je het voedsel en het water aanbiedt en je tuin vogelvriendelijk maakt, zullen vogels vanzelf wel naar je tuin komen. En als je eenmaal vogels in je tuin hebt, zul je ontdekken dat het heel leuk is om ze te zien en te horen. Wakker worden met het gefluit van een klein vriendje, dát is nog eens een cadeautje.

Wil je zelf vogelvoer maken? Het is makkelijker dan je denkt en een heel leuk tijdverdrijf alleen of met je gezin. lees hier alles over vogelvoer maken!

Mocht je meer vragen hebben of andere tips willen opzoeken, dan kun je die vinden op vogelvoer online.nl

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.