✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Welk wintervoer voor vogels kies jij?

herfst vogels

In de winter verbruiken vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Ondertussen wordt het voor de meeste vogels lastiger om voedsel te vinden. De meeste vogels verliezen daarom veel vet in de winter. Kleine vogels als koolmeesjes of roodborstjes kunnen daarom wel wat extra voer gebruiken. Gelukkig kunnen wij mensen helpen door vogelvoer in de tuin te plaatsen. De vogels krijgen zo voldoende voedsel binnen om de winter te overleven, en in ruil daarvoor kunnen wij van een levendige tuin genieten. Maar met welk voer doe je vogels nu echt een plezier in de winter? Je leest het hier!

Producten die veel voedingsstoffen bevatten

In de winter hebben vogels zoveel mogelijk energie nodig om hun lichaam warm te houden. Geef daarom voedingsrijke producten, zoals pinda’s en zaden. Voer liever geen producten met een lage voedingswaarde. Een goed wintervoer voor vogels is bijvoorbeeld vogelpindakaas. Er zijn ook zaden die je beter niet kunt voeren in de winter, zoals graszaden. Deze zaden bevatten namelijk relatief weinig voedingsstoffen. In onze webshop kun je vogelzaad bestellen. Je ontvangt dan een mix van zaden waar de vogels daadwerkelijk iets aan hebben.

Gedroogde meelwormen als wintervoer voor vogels?

Ook meelwormen kopen kan een verstandig idee zijn als je op zoek bent naar wintervoer voor vogels. Meelwormen bevatten vooral veel eiwitten. Het kan dan ook nooit kwaad om vogels meelwormen bij te voeren. Houd er wel rekening mee dat vogels hier vooral in het voorjaar veel baat bij kunnen hebben. Meelwormen zijn prima wintervoer voor vogels, maar het is ook aan te raden om pinda’s en zaden te voeren als je de vogels echt de winter door wilt helpen.

Voer de vogels liever geen etensresten

Het zal je misschien niet verbazen, maar vogels hebben een totaal ander dieet dan wij mensen. De producten die wij eten zijn meestal niet geschikt voor vogels. Wij eten bijvoorbeeld veel producten met een hoog zoutgehalte, en vogels mogen niet te veel zout binnen krijgen. Voer dus echt alleen producten waarvan je zeker weet dat ze geschikt zijn voor vogels. Veel mensen voeren goedbedoeld broodresten, maar ook dit kan schadelijk zijn als de vogels er te veel van binnen krijgen.

Hoe bepaal je of vogelvoer geschikt is voor in de winter?

Belangrijk is dus om vogels dus enkel bij te voeren met speciaal vogelvoer. Maar hoe bepaal je nu of een specifiek soort vogelvoer geschikt is? Om dit te bepalen kun je het best de energiewaardes vergelijken. Omdat de vogels ‘s winters veel energie nodig hebben, geldt over het algemeen dat een hogere energiewaarde beter is. Net als bij producten voor menselijke consumptie, wordt ook op vogelvoer vermeld wat de energiewaarde is.

Het verschilt per seizoen welk voer je het best kunt geven!

Hierboven heb je kunnen lezen welk voedsel je vogels het best kunt bijvoeren in de winter. Houd er rekening mee dat het meest geschikte vogelvoer per seizoen kan verschillen. Zo hebben vogels in de lente bijvoorbeeld veel kalk nodig om eieren te leggen, en in de zomer zijn vooral eiwitten erg belangrijk. Je kunt dus het best per seizoen bepalen wat het meest geschikte voedsel is.

Wil je zelf vogelvoer maken? Het is makkelijker dan je denkt en een heel leuk tijdverdrijf alleen of met je gezin. lees hier alles over vogelvoer maken!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.