✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

De beste plekken voor vogelvoer

roodborstje in tuin

We zijn veel bezig met je informeren over soorten vogelvoer. Mousse, pindakaas en ga zo maar door; er is ontzettend veel over te vertellen. Waar veel mensen echter aan voorbijgaan, is dat de plek van vogelvoer ook ontzettend belangrijk is. Je kunt nog zoveel vetbollen zonder netje ophangen in je slaapkamer, maar de kans is zeer klein dat vogels naar binnen zullen vliegen. Daarom gaan we je enkele tips geven over de plaatsing van vogelvoer in en om je tuin. 

Creëer een hoekje voor de vogels

Veel kleine vogeltjes, als bijvoorbeeld koolmeesjes, komen vaak wat lager dan grotere vogels. Grote vogels houden van bomen, hoge schuttingen, hoge begroeiing en zelfs de nokken van daken. Kleinere vogels zijn een stuk wendbaarder en weten zich te manoeuvreren in allerlei hoeken. Daarom kun je voer beter laag ophangen of neerleggen als je kleine vogels wilt aantrekken. Strooivoer kopen en onderaan, tegen een schutting aanleggen is daarom een prima zet om je kleine vogelvriendjes een beetje te helpen. Let er dus goed op dat je een soort ‘hoekje’ creëert waar grote vogels niet snel bij kunnen komen. 

Bescherming en beschutting

Dan kun je natuurlijk nog gebruikmaken van een beetje bescherming. Vogels willen vaak liever niet midden in de tuin de winter doorbrengen. Een beetje beschutting of begroeiing, dat is wel gewenst. Dat kun jij natuurlijk bieden in je tuin. Je kunt natuurlijke begroeiing zo inrichten dat vogels hier kunnen vertoeven, of iets voor ze plaatsen. Denk bij dit laatste vooral aan een vogelhuisje. Je kunt bijvoorbeeld een koolmees huisje kopen. In wezen is dit niets meer dan een houten kastje met een klein gaatje erin. Omdat koolmeesjes vrij klein en flexibel zijn, kun je ze hier veilig een tijdje in onderbrengen. Grotere vogels zullen hier niet snel bij kunnen, waardoor het een mooie oplossing is om kleinere vogels te beschermen. 

Zorg voor voldoende groen in de tuin

Om nog even in te gaan op de natuurlijke begroeiing; het is belangrijk dat je voldoende groen in je tuin hebt. Vooral wanneer je vogelvoer strooit op de grond, is het handig als je dit naast groen doet. De vogels kunnen zich dan snel terugtrekken in een struik o.i.d. en wanen zich daarmee sneller veilig. Als vogels een tuin als veilig beschouwen, zullen ze hier sneller naartoe trekken. Strooi je onkruidvrij vogelvoer, gepelde pinda’s en gedroogde meelwormen de volgende keer dus lekker naast je buxus, dat werkt stukken beter.

Wil je zelf vogelvoer maken? het is makkelijker dan je denkt en een heel leuk tijdverdrijf alleen of met je gezin. lees hier alles over vogelvoer maken!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.