✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Door de seizoenen heen voeren

De seizoenen hebben een grote invloed op de wereld. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar voor de natuur in zijn algemeenheid. Nu ondergaan we ongeveer elke drie maanden een verandering in de seizoenen. Elk seizoen brengt weer wat anders met zich mee en daar kun jij op inspelen. Zo verschilt per seizoen de behoefte van een vogeltje ook. Best logisch toch? Wij willen je graag informeren over hoe je tuinvogels door de seizoenen heen voert. Zo kun je hen het beste helpen en kunnen wij je het beste bedienen met bijvoorbeeld het allerbeste strooivoer onkruidvrij

Winter

Laten we maar eens beginnen bij het huidige seizoen, de winter. Het is meteen het lastigste seizoen voor mensen én dieren. Het is koud, er is minder te eten en drinkwater is soms lastiger te vinden. Daarom is er meteen een goede eerste stap die je kunt nemen; drinkwater verzorgen voor je vogelvriendjes. Hier badderen ze meestal ook even in. Daarnaast kun je ze best eens wat vettigs voeren. Pinda’s voeren aan vogels is bijvoorbeeld een uitstekend idee. In onze webshop kun je terecht voor allerlei soorten slingers, speciale vogelpindakaas en vetbollen. 

Lente

Eindelijk! De eerste warme zonnestralen komen weer door en de bloemetjes beginnen te bloeien. Vogels zijn druk in de weer om nestjes te bouwen en ook om een geschikte partner te zoeken. Er gaat in deze periode erg veel bouwmateriaal om in de vogelwereld, maar ook erg veel voedsel. Daarom is het belangrijk dat je tuinvogels een beetje extra ondersteuning geeft. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze meelwormen gedroogd. Deze zitten boordevol met calcium en eiwit, hetgeen de vogels hard nodig hebben in deze periode. Denk erom dat je dit vooral voor ze neerlegt als het een periode hard heeft gewaaid of geregend. Juist dan is voedsel vrij schaars dus mag je ze best een handje helpen. 

Zomer

In de zomer kun je ze het beste voorzien van lekker vers water. Een bakje of twee in je tuin neerzetten kan echt geen kwaad. In onze webshop zijn er genoeg te vinden om je vogelvriendjes mee te helpen. Ook zijn eiwitten hier weer noodzakelijk voor alle tuinvogels, dus probeer voedsel te vinden dat hierin voorziet. 

Herfst

In de herfst wordt het weer wat kouder. Vogels willen een plekje vinden waar ze wat beter kunnen overwinteren en waar ze veilig zijn. Een vogelhuisje ophangen of een struik met bessen planten, is geen gek idee. Daarnaast kun je ze uiteraard helpen met wat vetbollen. Bij onze vetbollen aanbieding vind je de beste deals om vogeltjes goed te helpen én zelf centjes te besparen.  

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.