✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Drie vogelvoer tips

vogelmousse

We zijn het er allemaal over eens dat vogels in je tuin leuk zijn. ‘S ochtends wakker worden met de eerste ochtendgloren en het gefluit van een koolmees of ‘s middags met een kopje thee uit het raam kijken. Het is heerlijk en dat plezier gunnen we je ook. Daarom hebben we in deze blog drie vogelvoer tips voor je uiteengezet. Met deze tips voor vogelvoer kun je wellicht een beetje meer vogels naar je tuin lokken. Daarna kun je dan eindelijk hetzelfde doen als wij doen; genieten van onze natuur. 

Koop meelwormen als gemakkelijke oplossing

Mocht je geen zin hebben in al te veel gedoe, dan kun je natuurlijk gewoon meelwormen gedroogd kopen. Deze lokkertjes voor vogels werken als geen enkel ander soort voer. Dit komt doordat vogels het heerlijk vinden. Meelwormen zitten ook nog eens vol met calcium en eiwitten. Dit maakt dat het uitstekend voor vogels hun gezondheid is. Ook werken meelwormen als een soort natuurlijke afbrekers van organisch afval zoals voedsel, planten en meer. Goed voor je gemak, goed voor het milieu en goed voor de vogeltjes dus. Uiteraard heb je natuurlijk nog veel meer opties om gemakkelijk vogels te lokken. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan pindakaas vogelvoer

Meelwormen

Maak eventueel zelf vetbollen

Vetbollen kopen is niet je enige optie. Als je het leuk vindt om een beetje bezig te zijn, kun je ook je eigen vetbollen maken. Dit doe je met bijvoorbeeld fruit, granola, zonnebloempitten en nog veel meer. Je zult allereerst kokosvet moeten smelten. Als het warm is, voeg je hier zaden of iets anders aan toe. Je legt er ook een touwtje in en laat het dan in een bepaalde vorm afkoelen. Hierna kun je het ophangen in je tuin en genieten van alle vogeltjes die langs zullen komen. 

vetbollen

Ga na welke tuinvogels je wilt voeren

Dan hebben we nog één laatste tip voor je; kijk goed naar welke vogels je in de tuin wilt. Je wilt lang niet elke vogelsoort in je tuin. Hoe leuk de beestjes ook kunnen zijn, sommige wil je echt niet onderbrengen in je rustige plekje. Kijk daarom goed naar welke soorten je graag in de tuin zou willen hebben en zoek hier wat vogelvoer bij. Voer voor koolmeesjes is bijvoorbeeld een stuk anders dan voer voor spechten. Let er wel op dat je überhaupt kans maakt om de beoogde vogelsoort te lokken. Wie weet is die vogelsoort helemaal niet aanwezig in jouw omgeving of in deze tijd van het jaar.  

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.