✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Een lenteproof tuin voor vogels

roodborstje in tuin

De winter is in volle gang, maar in maart staat de lente alweer voor de deur. Snel genoeg dus. Toch beseffen veel mensen zich dit nog niet en wachten ze te lang met het lenteproof maken van hun tuin. Jammer voor je vogelvriendjes, want die willen juist dan in je tuin vertoeven. Jij wil dat natuurlijk ook, want er is niets leukers dan vogeltjes in je tuin. Daarom gaan we je hiermee helpen. We gaan je hier enkele tips geven om je tuin lenteproof te maken voor allerlei soorten vogels. 

Bescherming

De leukste vogeltjes zijn vaak de kleine. Alle kleurrijke beestjes die vrolijk fluiten; die wil je in je tuin hebben. Helaas vallen veel van dit soort vogeltjes vaak ten prooi aan roofvogels en andere grote vogels. Ook wanneer je voederbakken neerzet in je tuin, zul je merken dat dit wordt leeggegeten door grotere vogels. Een beschermkap vogelvoer is daarom geen slecht idee. Kleine vogeltjes zullen hierdoorheen kunnen komen en hun voer opeten. Grotere vogels niet en zullen deze plek daarom meestal met rust laten. 

Meelwormen

Meelwormen zijn uitstekend voer voor tuinvogels en andere dieren. Black soldier fly meelwormen zijn geweldige bronnen van eiwit en ultieme afbrekers van organisch afval. Veel dieren, waaronder tuinvogels, zien dit ook als een heerlijke snack. Boordevol calcium en eiwit, dat is wat de vogels nodig hebben in de winter. Dit zorgt ervoor dat er veel tuinvogels op je tuin zullen afkomen. Makkelijk, goedkoop en goed voor het eco-systeem.

black soldier fly

Pindakaas

Eten vogels pindakaas? Ja zeker! Vogels eten alleen geen pindakaas zoals wij die thuis hebben. In onze Calvé potten zit namelijk zout, dat eten vogels niet. Daarom is er speciale vogelpindakaas. Hier smullen onze kleine vriendjes van en dus kun je dit bij uitstek gebruiken om ze te lokken in de winter. Een ontzettend schattig gezicht om te zien, dus probeer zeker eens pindakaas te voeren aan de vogeltjes.

vogelpindakaas

Kokosnoot

Een halve kokosnoot vogelvoer is ook een delicatesse voor vogeltjes. Deze mix met vetten, zaden, granen en meer is iets waar ze van smullen. De kokosnoten zitten aan elkaar vast met een touwtje. Dit touwtje kun je ook makkelijk aan een boom of schutting ophangen. De vogeltjes kunnen zich goed vasthouden aan de kokosnoot zelf vanwege de ruwe structuur. Vogels hebben soms mee behoefte aan wat beschutting en privacy.  Dit maakt dit het ideale stuk vogelvoer voor in de lente, want je kunt het wat meer verstoppen in de begroeiing. 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.