✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Waarom zijn er zoveel verschillende soorten vogelvoer?

De verschillen tussen een pimpelmees en een koolmees

Wanneer je op zoek bent naar vogelvoer, merk je al snel dat er veel verschillende soorten vogelvoer zijn. Voor ons als vogelliefhebbers niet meer dan logisch. Maar misschien niet voor iedereen. Laten we daarom eens kijken naar de verschillende soorten vogelvoer en voor welke vogels ze geschikt zijn.

Elke vogel z’n eigen voedselvoorkeur

Net zoals dat mensen verschillend zijn, zo zijn vogels ook heel verschillend. In hun gedrag, in hun leefgebied en in hun voorkeur voor bepaalde soorten voedsel.

In de natuur is het wat dat betreft perfect geregeld. Vogels die graag visjes en krabbetjes eten, leven aan de kust. Vogels die graag rondscharrelen over de bodem, leven in het bos. En vogels die graag insecten en spinnetjes eten, zie je veel bij oude boerderijen.

Natuurlijk is het leuk om de vogels een handje te helpen. Dan is het goed om je te verdiepen in de verschillende vogelvoer soorten.

Mezenbollen

In de categorie vetbollen en pinda’s is de mezenbol de bekendste bol. Op veel plaatsen verkrijgbaar en gemakkelijk om op te hangen. Je trekt er verschillende kleine vogels mee aan, zoals de koolmees, pimpelmees, staartmees en zwarte mees. Maar ook groene spechten en halsbandparkieten kunnen een mooi mezenbol niet weerstaan. De mezenbollen hang je op in een voederbuis, in bomen of struiken, of je legt ze op de voedertafel.

Pindaslingers en noten

Wil je liever wat andere vogels naar je tuin trekken, dan zou je eens een pindaslinger kunnen proberen. Boomklevers, boomkruipers, spechten en gaaien lusten het graag. Zoek een rustige plek en maak de slinger goed vast aan een paal of boomstam. Genieten hoor!

Zaden en pitten

Zo klein als ze zijn met de puntige snavels, zo precies en nauwkeurig weten ze de zaadjes en pitten op te pikken. De mussen, vinken en groenlingen zijn dol op het kleinere werk. Strooi het vogelzaad van de pitten en zaden op een voedertafel of in een voederhuis. Dan kunnen ze er gemakkelijk bij.

Universele soorten vogelvoer

Zoals de naam al doet vermoeden, is universeel vogelvoer een handige all-rounder. Geliefd bij verschillende vogels, van winterkoninkje tot roodborstje. Vooral geschikt om in de winter royaal te geven. Strooi het op de grond of beschut onder een heg of struik.

Uit eigen keuken

Je zou het bijna vergeten, maar ook restjes uit eigen keuken kunnen prima dienen als vogelvoer. Leg bijvoorbeeld eens wat kaasresten, fruit, aardappelen of schillen op de voederplank. Er komt vast en zeker een kraai, ekster, merel of lijster op bezoek.

 

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.