✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels kijken, 5 handige beginnertips!

Ben je een beginnende vogelspotter, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? In deze blog delen we vijf handige beginnertips om met plezier naar vogels te kijken. Het is makkelijker (en leuker) dan je denkt. En je kunt ermee beginnen vanuit het gemak van je eigen huis! 

Vogels spotten in je eigen tuin

Het beginnen met vogelspotten hoeft niet ingewikkeld te zijn, je hoeft zelfs niet eens van huis. Als je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor verschillende soorten vogels, bijvoorbeeld met vogelhuisjes en strooivoer, dan kun je vanachter je raam al een heleboel vogels bekijken. Niet noodzakelijk, maar wel erg leuk en handig is een verrekijker. Hiermee kun je de vogels van heel dichtbij bekijken, zonder dat je zelf dichtbij komt en ze misschien wegjaagt. De kleuren en patronen kun je dan ook goed bestuderen. Houd een vogelboekje bij de hand of een app om vogelsoorten te herkennen. Tip: bevestig een raamvoederhuisje aan je ramen, zo komen ze nog dichterbij!

Beginnertips vogels kijken

Veel beginnende vogelaars hebben het idee dat ze diep in de natuur moeten trekken om bijzondere vogels te zien. Gelukkig is dat niet waar, al heeft elk gebied weer unieke vogels, natuurlijk. Vogels kijken kan echter ook gewoon vanaf het terrasje, op een kerkhof, nabij een beekje en zelfs in een druk park of op een plein. 

Bezoek vogelkijkhutten

Als je wel eens door de natuur wandelt of te paard bossen verkent, heb je ze vast wel eens gezien: vogelkijkhutten. Deze hutten zijn bedoeld om wild te spotten, iedereen kan gebruik maken van deze torentjes. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want die heb je hier echt wel nodig! 

Laat vogels en nesten met rust

De reden dat vogelaars continu met een verrekijker op hun neus staan, is zodat ze vogels niet verstoren. Hoe graag je ook zo dichtbij mogelijk wil komen, doe het niet. Vogels zijn erg schrikachtig en snel bang. Als je een nest tegen komt, ga dan niet kijken, maar loop rustig weg. Vogels zijn erg snel verstoord en laten dan al gauw hun nest in de steek. Als vogelliefhebber wil je dat absoluut niet! 

Leren van de experts

Als je het naast alleen kijken ook leuk vindt om bijvoorbeeld vogelzang te herkennen, ga dan eens mee met een excursie. Je leert het meeste van andere enthousiastelingen die al langer bezig zijn met vogels kijken. Elke vogel heeft een unieke zang waaraan je ze goed kunt herkennen. Vogelaars op een excursie vertellen je er graag alles over. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig! 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.