✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogelvriendelijke tuin maken, hoe doe je dat?

Wat is universeel vogelvoer precies?

Of je nu alleen een balkon hebt of een enorme lap grond – elke tuin kun je aantrekkelijk maken voor vogels. Benieuwd hoe je van jouw achtertuin of voortuin een vogelvriendelijke tuin maakt? Wij geven enkele handige tips in dit blogartikel! 

Balkon vogelvriendelijk maken

Wanneer het op een balkon aankomt, denken mensen vaak dat het toch geen zin heeft om vogels te lokken. Toch komen er echt wel vogels naar je balkonnetje als je het aantrekkelijk voor ze maakt. Dat kan makkelijker dan je denkt. Het plaatsen van potten met (bessen)struiken kan al vogels aantrekken. Denk ook aan een vogelbadje of waterschaaltje. Kies als afscheiding voor iets natuurlijks, bijvoorbeeld een mooie klimplant. Vogels houden van beschutting. Kies voor bloemen en planten waar insecten op af komen. Qua vogelvoer kun je kiezen voor een voederplateau of een lekkere pot vogelpindakaas

Ideeën grote tuin vogels aantrekken

Met een grote tuin heb je meer ruimte om te kiezen voor struiken en planten die vogels fijn vinden. Door het plaatsen van bessenstruiken heb je direct een natuurlijke bron van voedsel voor de vogels en daarnaast vinden vogels de beschutting erg prettig. Maar denk ook aan een stukje gazon: dit vinden vooral merels erg prettig. Zij trekken namelijk graag wormen en pieren uit de grond. Lok ze naar de tuin door gedroogde meelwormen op een plateau te leggen of plaats enkele vogelvoederhuisjes met wat lekkers erin. Zo lok je verschillende soorten vogels naar de tuin. 

De vogelvriendelijke tuin vormgeven

Wanneer je veel ruimte tot je beschikking hebt, probeer de tuin dan creatief vorm te geven. Sommige vogels zitten graag hoog, anderen graag laag of zelfs op de grond. Je kunt heel eenvoudig verschillende niveaus in de tuin maken, zodat er zo veel mogelijk verschillende soorten vogels naar de tuin komen. Een bonte verzameling is altijd leuk! Plaats hier en daar nestkastjes of een vogelhuisje zodat vogels zich veilig voelen en misschien wel een gezinnetje starten in je tuin. Nestkasten zijn trouwens het hele jaar door nuttig voor vogels, in de winter gebruiken ze het zelfs als een soort slaapkamer. 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.