✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Houd vogels fit met vet

houd vogels fit met vet

Houd vogels fit met vet! Fit met vet, dat klinkt best tegenstrijdig. Toch hebben tuinvogels in vrijwel alle seizoenen van het jaar, en met name in de winter en lente, veel behoefte aan een ‘vette snack’. Tijdens een koude nacht kunnen vogels behoorlijk wat gewicht verliezen. Dit compenseren ze door naar voedsel te zoeken met veel calorieën erin. In de winter is het voedsel wat schaarser, dus dan kun je de tuinvogels heel mooi een handje helpen. In deze blog vertellen we hoe je dat doet! 

Vogelvoer met hoge caloriewaarde

Vet, dus. Het plaatsen en/of ophangen van vetbollen helpt de vogels in je tuin enorm, maar het zou nog mooier zijn als zij naast enkel vet ook andere energiebronnen en eiwitten binnenkrijgen. Denk aan vogelpindakaas, met veel natuurlijke vetten, een calorierijke energieboost! Door het toevoegen van vogelzaad, insecten en meelwormen krijgen de vogels ook nog eiwitten binnen. 

Vet en eiwitten essentieel voor vogels

Vet en eiwitten zijn een belangrijke combinatie voor een vogel in de winter. Het vetlaagje dat ze hiermee opbouwen, is essentieel voor de winter, maar ook voor de lente. In de lente zijn ze veel energie kwijt aan het zoeken van een partner, het maken van een nest en het grootbrengen van hun jongen. Hun natuurlijke voedselbronnen zijn echter nog niet in overvloed aanwezig. Met bovenstaande producten kan je gelukkig helpen. 

Vogelvoederhuisjes

Naast de wintersnacks voor vogels hebben we ook verschillende vogelvoederhuisjes in het assortiment. Niet elke vogel houdt ervan om op de grond te eten – sommige hangen liever aan een voedersilo en anderen zitten weer het liefst in een vogelhuisje. Om verschillende soorten vogels aan te trekken, kan je het beste variëren met de soorten voedersystemen. Zo heb je altijd een gevarieerd tuinbezoek! 

Tip om kleinere vogelsoorten te lokken

Producten zoals vetblokken kunnen het beste op een voedertafel worden aangeboden, maar hier zullen de kleinere vogelsoorten zoals de boomkruiper, staartmees en het goudhaantje niet snel op af komen. Zij durven zich zelden of nooit te mengen tussen de drukte van grotere vogelsoorten. Wat je kunt doen is het vetblok uitsmeren tegen een boom. De vetstreep die achterblijft op de schors is te klein voor de grotere vogels, maar juist ideaal voor de kleinere soorten. Zo hebben ook de kleinste vogeltjes een rustige plek om te eten, en jij hebt een leuk uitzicht!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.