✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat zit er in vogelvoer?

Wat te doen met een vogelnest in je tuin?

paalvoerhuis

Wat zit er in vogelvoer?

Ons vogelvoer is speciaal ontwikkeld voor buitenvogels. Vogels die in vrijheid in de omgeving van de mens verblijven, met name in de herfst, winterperiode en lente hebben onze gevierde vrienden extra voeding nodig. Voor deze winterperiode zijn er verschillende soorten vogelvoer te koop, bestaande uit verschillende zaden, zonnebloempitten en gedroogde meelwormen. Vooral pinda’s in dop, gepeld in een netje, aan een snoer of in een pindacake, ongezouten vogelpindakaas en vetbollen zijn erg gewild bij de vogels. Voer kan worden neergelegd in een vogelvoerhuisje, op een voedertafel, of opgehangen worden in een boom of struik.

Wat eten vogels het liefst?

Vogels zijn kleine metabool actieve beestjes die de hele dag bezig zijn met voedsel zoeken. Je ziet ze de hele dag heen en weer hoppen van het nest of de struiken, naar het voedsel en weer om. Kortom, het zijn bezige bijtjes. Sommige vogels zijn herbivoren en eten enkel granen en pitten. De pitten zijn een belangrijke bron vol goede vetten en eiwitten. Andere vogels zijn omnivoren en eten naast plantaardige voedselbronnen ook dierlijke bronnen zoals insecten of wormen. Net zoals wij mensen, hebben vogels ook voldoende vetten, koolhydraten en eiwitten nodig en zal hun rantsoen een mix zijn van deze macronutriënten. 

En nu specifiek, wat zit er dan in vogelvoer? 

Vogelvoeders die te koop zijn bevatten vaak een mix van verschillende zaden, noten, vruchten, granen en insecten. Denk hierbij aan zonnebloempitten, pinda’s of bijvoorbeeld meelwormen. Zo verkoopt vogelvoerkopen.nl een heel breed scala aan vogelvoeders om aan de specifieke behoeften van de vogels te doen! Er is bijvoorbeeld de supra strooimix all seasons, die rijk is aan oliehoudende zaden en eiwitten. Of voor de liefhebber: de gedroogde zonnebloempitten met meelwormen. 

En die vetbollen dan, wat zit daar precies is?

Vet, maar dat wisten we al. Naast vet bevatten de bollen graden en zaden, die voldoen aan de eiwitbehoefte en de koolhydraatbehoefte van onze actieve tuingasten. Op vogelvoerkopen.nl vind je naast de vetbollen met granen, ook vetblokken met meelwormen! Hiernaast vind je bij ons ook andere lekkernijen om aan de vogels te geven. Reden genoeg om een kijkje te nemen op de website en ons uitgebreide assortiment vogelvoer te bekijken.

Bestel je vogelvoer bij Vogelvoerkopen.nl

Waar je ook in Nederland woont, we kunnen jouw bestelling op elk adres laten bezorgen. Daarnaast leveren we altijd snel: vandaag besteld, morgen of overmorgen in huis. En bij een bestelling vanaf €35,- is de verzending gratis. Bestel nu bij vogelvoerkopen.nl en geniet binnen de kortste keren van prachtige vogels in je tuin!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.