✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels voeren, welk voer en wanneer? 

Hoe kun je het beste vogelpindakaas voeren?

Het hele jaar door hebben vogels in de tuin voer nodig, niet alleen in de winter. In het voorjaar maken ze nestjes en voeden ze hun jongen op, in het najaar maken ze zich klaar voor vertrek naar warmere omstreken of juist voor de overwintering in Nederland. Bijvoeren is dus altijd welkom, maar wat geef je de tuinvogels gedurende het jaar?

Vogelvoer winter

Voor vogels is het een uitdaging om voldoende voedsel te vinden in de winter. Ook water is schaars, alles is immers bevroren. Vogels eten sneeuw om toch voldoende vocht binnen te krijgen. Water neerzetten is vaak goedbedoeld, maar in combinatie met extreme kou kan het ervoor zorgen dat hun veren bevriezen nadat ze een lekker bad hebben genomen. Bij lichte vorst kun je wel een bakje water neerzetten. Qua vogelvoer kan je het beste vetbollen en pindaslingers in de tuin hangen.

Vogels voeren in de lente

De lente is een drukke periode voor vogels. Ze maken nestjes, leggen eieren, voeden de jonge vogels op. Nog niet alles staat in bloei, dus een beetje hulp is best welkom. Denk aan strooivoervogelpindakaas of onze vogelmousse met voederring Je kunt ook zelf eierschalen fijnstampen en in een vogelvoederhuisje leggen. Laat de hele pinda’s even links liggen, want hier kunnen de jonge vogels in stikken. De Vogelmousse is wel geschikt, het is gevarieerd in samenstelling en rijk aan koolhydraten, proteïnen, vitamines, oliën en vetten. Vogelmousse van vogelverkopen.nl is een zeer geliefd voer voor veel vogelsoorten in je tuin zoals pimpelmezen, koolmezen, groenlingen, mussen, sijsjes en boomklevers, met een beetje geluk doen zelfs de spechten zich tegoed aan deze lekkernij. 

Vogelvoer zomer 

Men weet dit vaak niet, maar ook in de zomer kunnen tuinvogels ondersteuning gebruiken. Er zijn weliswaar voldoende insecten, maar je kunt bijvoorbeeld ook onze speciale vetbollen, pindakaas of de gevulde kokosnoten aanbieden. Daarnaast kun je planten in de tuin zetten die insecten aantrekken. Verzorg ook je gazon goed, om zo wormen te lokken. Bij een lange droogte help je de vogels enorm door bakjes met water te plaatsen of een vogelbadje te vullen. 

Vogels voeren in de herfst

Vogels bereiden zich in de herfst voor op de winter. Sommige vogels migreren, andere vogels blijven lekker hier. Vooral struiken met bessen moeten het in dit seizoen ontgelden. Als je, zodra de temperatuur daalt, vetbollen en pindaslingers ophangt, zullen de vogels ook in de winter bij je terugkomen. Ze weten immers dat hier goed voedsel is te vinden! 

Voorkeur vogelvoer 

Zie je alleen maar één soort vogel in je tuin? Verschillende soorten hebben verschillende behoeften. De ene soort is gek op pindaslingers, de andere soort komt daarvoor niet langs. Bekijk hieronder wat je in de tuin kunt leggen om bepaalde vogelsoorten aan te trekken: 

  • Meesjes houden van vetbollen, pinda’s, vogelzaad, zonnebloempitten en zitten graag in een struik, op de grond of aan een voedersilo
  • Mussen (huismus, ringmus), vinken en groenlingen houden van bruid brood, strooivoer, etensrestjes, zonnebloempitten en zitten graag op de grond, op de voedertafel of aan een voedersilo. 
  • Winterkoninkje, heggenmus en roodborstje zijn gek op broodkruimels, meelwormen, rauwe havermout. Ze eten het liefst op de grond of beschut onder een struik. 
  • Merels, zanglijsters en spreeuwen eten graag brood, kaasrestjes, fruit en aardappels (restanten van het avondeten). Ze eten graag op een open plek. 

Voor meer informatie over vogelvoer en vogels voeren kun je bij de andere blogs kijken of neem bij vragen contact met ons op!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.