✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Jaarrond vogelvoer: voer de vogels het hele jaar

Wat te doen met koolmeesjes in je tuin?

Over het voeren van tuinvogels bestaat veel onduidelijkheid. Zo denken mensen vaak aan de vogels wanneer de winter eraan komt en minder vaak in andere seizoenen. Ook in de lente, zomer en herfst hebben vogels extra voedsel nodig. Zo hebben vogels in ieder seizoen behoefte aan ander vogelvoer. Dit noemen we ook wel jaarrond vogelvoer. In deze blog vertellen we welk soort vogelvoer jij de vogels per seizoen kunt geven! 

Wat geef ik tuinvogels in de lente?

Veel mensen voeren de tuinvogels in de winter bij, omdat er weinig natuurlijk voedsel te vinden is. Heel goed, maar juist in de lente kunnen onze gevederde vrienden een steuntje in de rug gebruiken. Dit is de tijd van paringsdansen, nestjes bouwen, eieren uitbroeden en meerdere hongerige snaveltjes voeden. Een uitputtende periode voor vogels! Je kunt ze in deze periode ondersteunen door voersoorten met veel eiwitten te geven.Denk bijvoorbeeld aan: 

Vogelvoer voor de zomer

In de zomer is er in de natuurlijke omgeving van de vogels meer voedsel aanwezig, zoals struiken die in bloei staan met voedzame besjes. Toch mogen vogels in de zomer best bijgevoerd worden. Steeds meer tuinen bestaan enkel uit bestrating bestaan waardoor ook steeds minder natuurlijke voeding of beschutting voor vogels Bovendien bereiden vogels zich in de zomer al voor op de winter door een dik verenkleed en/of emigratie naar het buitenland. Voor vogelvoer in de zomer kun je eveneens denken aan eiwitrijk voer: 

Tuinvogels voeren in de herfst

In dit seizoen maken de vogels een vetreserve aan. Hiervoor hebben ze vette voeding nodig en voer met veel calorieën. Vetblokken en vetbollen zijn hier perfect voor. Wil je graag je tuin voorzien van natuurlijke voeding voor vogels? Plant dan een besdragende struik, die in de herfst bessen heeft. Dit helpt de vogels enorm, waardoor ze zich goed kunnen voorbereiden op de winter. Ook blijven ze dan regelmatig je tuin bezoeken. 

Wintervoer voor tuinvogels 

Die vetreserve komt nu goed van pas: om warm te blijven verbranden de vogels vet. Ze verliezen soms wel tot 20% van hun lichaamsgewicht in de winter. In deze periode is het belangrijk om de vogels van calorierijk voedsel te voorzien. Leg bijvoorbeeld een vogelcake neer en zorg voor vers water. 

Jaarrond vogelvoer

Bestel jaarrond vogelvoer eenvoudig en veilig online en voer de vogels jaarrond!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.