✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf ā‚¬35

Waarop letten bij vogels voeren?

Waarop letten bij vogels voeren?

Waarop letten bij vogels voeren? Er blijft steeds minder voedsel over voor de vogels. Dit geld niet alleen tijdens de wintermaanden. Ook de zomermaanden vormen inmiddels een uitdaging.

Bomen worden gekapt en struiken worden verwijderd. Daarmee verdwijnen ook de schuilplaatsen. Vogels voeren mag zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Hierbij zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Deze bespreken we allemaal in dit blogbericht.

Tip 1: Bied voldoende eiwitten en vet aan

Vogels hebben een natuurlijke behoefte aan eiwitten. Deze eiwitten voorzien vogels van voldoende energie. Energie die nodig is om nestjes te kunnen bouwen en om te kunnen vliegen. Bovendien bevorderen eiwitten de groei.

Voorzie de tuin van eiwitrijk voedsel. Goede voorbeelden hiervan zijn ons strooivoer vogels, onze vetbollen en pindaslinger. Deze stellen wij zelf samen. Zodoende worden deze voorzien van alleen maar hoogwaardige ingrediƫnten.

Vooral tijdens de winter vallen deze traktaties in de smaak. Want naast eiwitten, worden vogels voorzien van de goede vetten. Vetten zijn nodig om de lichaamstemperatuur op peil te kunnen houden.

Tip 2: Vermijd de zon

Hang en strooi vogelvoer altijd buiten de zon. De warmte hiervan tast het voer negatief aan. Het wordt hier minder lekker van en het blijft minder lang goed. Dit geld voornamelijk voor vetbollen. Kies daarom voor een schaduwrijke plek.

Tip 3: Een veilige plek

Hang of strooi het vogelvoer op een veilige plek. Een beschutte plek bijvoorbeeld. Hoog in een boom of tussen de struiken. Vogels vinden privacy en veiligheid zeer belangrijk. Alleen zo beginnen ze aan de maaltijd. Een plek die bereikbaar is voor vijanden, die is niet veilig genoeg.

Een vogelhuisje kopen kan hierbij helpen. Hier voelen vogels zich veilig. Hier worden vogels beschermd tegen gevaar van buitenaf. Op onze website zijn verschillende vogelhuisjes verkrijgbaar. Het vogelhuisje kan voorzien worden van ons samengestelde strooivoer. Dit voor is speciaal voor tuinvogels en beschikt over een gezonde mix van zaden. Zoals pindaā€™s en zonnebloempitten.

Tip 4: Varieer

Voorzie de tuin niet alleen van vetbollen en pindaslingers. Varieer hier een beetje mee. Vogels vinden verschillende dingen lekker. Bovendien hebben vogels meerdere manieren van eten.

Strooivoer kan op verschillende manier aangeboden worden. Dit kan ook opgehangen worden in een voersilo. Zo blijven de vogels uitgedaagd.

Vogelvoer bestellen?

Wil jij zelf vogelvoer bestellen? Dat kan op onze website. Door in onze shop te bestellen, ben je verzekerd van gezond vogelvoer. Het voer bevat alleen gezonde en kwalitatief hoge ingrediƫnten. Alles om de vogels gezond te houden. Waarop letten bij vogels voeren? Deze tips hebben jou hierbij geholpen!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.