✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogelvoer voor buiten? Wat voor tuinvogelvoer is er allemaal?

Vogelvoer buiten van Vogelvoerkopen.nl komt in heel veel verschillende soorten en hoeveelheden. Iedere vogel heeft zijn eigen voorkeur. Zo is er o.a. vogelvoer zoals olierijke voedermixen zoals de pindaslingers, divers vogelvoer met insecten zoals gedroogde meelwormen, pindakaas voor vogels en natuurlijk de bekende vetbollen voor tuinvogels. Van grootverpakkingen van strooivoer vogels 20 kg tot een enkel een vetblok, bij ons vind je het allemaal.

Vogelvoer jaarrond

Jaarrond vogels voeren is belangrijk, dat vermelden de Vogelbescherming Nederland en het Belgische Natuurpunt namelijk ook. Vogelvoer voor tuinvogels is namelijk een belangrijke ondersteuning in hun dagelijkse dieet. Vogels kunnen altijd wel extra voedsel gebruiken. In tijdens van tekorten zoals bijvoorbeeld in de winter als insecten weinig aanwezig zijn of de zomer waarin ook de jonge vogels gevoegd moeten worden, hebben juist de tuinvogels wat extra nodig. Tijdens het broedseizoen zijn de volwassen vogels namelijk enorm veel energie kwijt aan het voeren van jonge vogels. Zij krijgen al het levende voer terwijl de ouders zich vaak tegoed doen aan al tuinvogelvoer. Als de jongen wat ouder zijn gaan ook zij in uw tuin op zoek naar extra voer om aan te sterken. Tijdens de wintermaanden verliezen vogels in koude nachten tot wel 10% van hun gewicht en 20% van hun lichaamsgewicht. Vogelvoer zoals mezenbollen zijn dan erg in trek omdat dat bomvol energie zit.

Vogelvoer buiten, help verschillende vogels in jouw tuin aan voedsel

Uiteraard kun je zelf een beetje bepalen welke vogels je in je tuin krijgt. Iedere vogel houdt namelijk weer van ander eten. Zo kun je de koolmees bijvoorbeeld helpen met een zadenmix, olierijke gepelde pinda’s of mezenbollen in een voedersilo of vetbolhouder. Merels en roodborstjes hebben dan weer andere wensen. Deze vogels zitten liever op de grond dus eten liever strooivoer. Daarnaast houden zij ook van fruit in de zadenmix. Kijk dus niet alleen naar waar je woont maar ook naar welke vogels je graag in de tuin wilt hebben!

Zadenmixen voor tuinvogels

Verreweg de meest populaire manier om je tuinvogels de voeden is met de bekende zadenmix. Echter zit er tussen verschillende zadenmixen veel verschil. De zadenmixen voor tuinvogels van Vogelvoerkopen.nl bestaan altijd aan hoge kwaliteit ingrediënten die gecontroleerd zijn op schadelijke stoffen en wij zelf in onze eigen fabriek omtoveren tot de geliefde mixen. Wij leveren alles uit eigen voorraad en zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo bevat het populaire High-Energy strooivoer olierijke zonnebloempitten zonder schil, met stukjes pinda en maïs waardoor de vogels niet alleen goed energierijk vogelvoer eten maar u in uw tuin ook geen onkruid krijgt. Mixen als Strooivoer Excellent Meelworm en Fruit hebben een toevoeging van vruchten waardoor hij erg geliefd is bij vogels als merels en roodborsten. Bekijk al onze zadenmixen voor vogels en kies het voer wat het beste bij uw wensen en tuinvogels past.

Vogelvoer buiten, vetvoer voor tuinvogels

Naast strooivoer, pinda’s en zonnebloempitten zijn de vetproducten ook erg populair. De vetproducten zijn vooral populair voor de koud dagen als de vogels wat meer energie nodig hebben. Ook de vetbollen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, smaken en vormen. Wij verkopen altijd vetbollen zonder netje, omwille van de vogels. De pootjes kunen namelijk verstrikt raken in het netje.

Een ander populair vetproduct is vogelpindakaas en ook die hebben wij in onze shop verkrijgbaar. In de pindakaas zit veel vet, eiwitten, pindameel en calorieën minimaal aan zouthoeveelheid en andere vullende bestanddelen die niet goed zijn voor de vogels. Vogelpindakaas is dus een welkome aanvulling op het dieet van al uw tuinvogels. Net als vetblokken en vetstaven.

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.