✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat te doen met een vogelnest in je tuin?

Wat te doen met een vogelnest in je tuin?

Ben je lekker in je tuin aan het rommelen en zie je opeens een vogelnest? Dan is je eerste reactie mogelijk een schrikreactie. Je schrikt van de aanwezigheid van de vogel(s) en bent mogelijk direct uiterst voorzichtig. Dat laatste is inderdaad het beste wat je kunt doen; een vogel nestelt zich niet zomaar in je tuin.

Informeer je kinderen

Heb je kinderen die regelmatig in de tuin aan het banjeren zijn? Informeer je kinderen dan uitgebreid over het vogelnest. Vertel ze wat de vogel in het nestje aan het doen is, waarom een vogel dit doet en hoe jullie hier het beste mee om kunnen gaan. Voor jou en je kinderen is het vooral belangrijk om afstand tot het nest te houden.

Hang vogelvoer in de buurt van het nest op

Weet je waar een vogel een nest opbouwt? Om hier op een aangename en beschermde manier te kunnen broeden; dit gebeurt in het voorjaar. Om dit broeden zo aangenaam mogelijk te maken, zou je de vogels toegang tot voer moeten geven. Hang bijvoorbeeld vogelpindakaas op of kies ervoor om vetbollen op te hangen.

Door vogelvoer in de tuin op te hangen, maak je het de vogels zo makkelijk mogelijk. Zij kunnen zichzelf probleemloos voeden, zonder dat ze hiervoor gevaar hoeven te lopen. Vogels hebben namelijk ook natuurlijke vijanden.

Stel het snoeien uit

Wil je graag wat planten en struiken in je tuin snoeien? Of heb je een haag die je netjes en strak wilt maken? Ons advies is om het snoeien uit te stellen; snoei pas als de vogels weer uit je tuin verdwenen zijn. Het klopt dat je tuin hierdoor minder fraai gaat ogen, maar dat heb je ongetwijfeld over de vogels in je tuin!

Houd de kat binnen

Hebben jij of je buren een kat? Houd de kat dan vooral even binnen. Voor je kat is dit iets minder leuk, maar het is de beste keuze met het oog op de vogels. Een kat loopt namelijk direct naar het vogelnest toe en stoort de vogels daarmee.

Op het moment dat de jonge vogels uit het ei zijn gekomen, kunnen deze nog niet direct vliegen. Ze blijven daarom nog even in je tuin lopen en kijken hierbij een hoop af bij hun ouders. Ook tijdens die dagen zou je je kat nog eventjes veilig binnen moeten laten.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.