✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf ā‚¬35

Waarom een nestkastje in de tuin?

Waarom een nestkastje in de tuin?

Vogels zijn altijd op zoek. Op zoek naar een schuilplaats en naar voedsel. Wij mensen kunnen vogels van beiden voorzien. Het nut van voedsel is duidelijk. Dit is namelijk steeds moeilijker om te vinden. Niet alleen tijdens de wintermaanden. Een nestkastje kan voor vogels van grote meerwaarde zijn. Deze is niet alleen om een nestje in te bouwen. Waarom een nestkastje in de tuin? In dit blogbericht gaan we hier dieper op in.

Wat is een nestkastje?

Een tuin zonder een plekje om te schuilen? Deze is niet uitnodigend voor een vogel. Met een nestkastje heb je de eerste stap gezet. Wat is een nestkastje?

Dit kastje is een veelzijdige plek voor vogels. Hier kunnen vogels onder andere een gezinnetje stichten. Een nest maken en eieren uitbroeden. Bovendien biedt het nestkastje veiligheid. Een veilige plek voor jongen, voor zichzelf en om gevonden voedsel in op te slaan.

Hoe een nestkastje ophangen?

Een nestkastje word pas gebruikt, als deze op de juiste manier is opgehangen. Vogels houden van rust en privacy. Hang het kastje op een plek waar zij niet gestoord worden. Bijvoorbeeld hoog in een boom. Minimaal 2 meter van de grond.

Zorg ervoor dat deze voldoende veiligheid bied. Tegen extreme weersomstandigheden, de warme zon en waar andere huisdieren niet bij kunnen. Alleen zo voelen vogels zich veilig genoeg om eens aan te vliegen.

Welke vogels komen op een nestkastje af?

Het nestkastje bepaalt het bezoek. Deze kunnen afgesteld worden op de vogel. Zo zijn er nestkastjes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld mussen en spreeuwen. Zo heeft iedere vogel andere wensen.

In het assortiment van vogelvoerkopen.nl kun je verschillende nestkastjes vinden. Zo stel jij zelf het kastje af op het soort publiek.

Meer vogels in de tuin

Waarom een nestkastje in de tuin? Dit bied meerdere voordelen. Niet alleen voor de vogels. Ook voor jou. Dit betekent namelijk meer vogels in de tuin. De tuin is tenslotte aantrekkelijker gemaakt.

Een nestkastje ophangen is niet de enige manier. Vogelvoer aanbieden, als bijvoorbeeld strooivoer voor tuinvogels, doet het altijd goed. Vogels zijn dol op lekkernijen.

Mocht de tuin beschikken over hoge bomen, zijn vetbollen een welkome traktatie om op te hangen. Onze vetbol is samengeteld uit de lekkerste zaden, noten en vruchten. Zo worden vogels voorzien van voldoende eiwitten. Een voedingsstof die essentieel is en voorziet van energie.

Hetzelfde geld voor de pindaslinger. Vooral tijdens de wintermaanden kunnen vogels hiervan smullen. Het vet in de pindaā€™s houd de vogels op een aangename temperatuur.

Vogelvoer bestellen?

Ben je zelf enthousiast geworden over het nestkastje? Of wil je de vogels voorzien van iets lekkers, als bijvoorbeeld gedroogde meelwormen? Vogelvoer bestellen kan bij ons. Dit is door onszelf samengesteld.

Alle ingrediƫnten zijn van hoogwaardige kwaliteit en bevorderden de gezondheid van de vogels. Bestellingen kunnen makkelijk en snel in onze shop gedaan worden.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.