✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf ā‚¬35

Tips voor meer vogels in de tuin

Tips voor meer vogels in de tuin

Tips voor meer vogels in de tuin. Meer vogels in de tuin? Neem om te beginnen de tuin kritisch onder de loep. Vogels vinden het fijn om te ravotten. Vooral in een dichtbegroeide tuin. Vandaag de dag worden tuinen steeds meer bestraat met tegels. Groen? Dat is nauwelijks nog te vinden.

Dit is voor de vogels geen aantrekkelijke uitnodiging. Een achtertuin zonder groen? Dat is niet interessant. Zou jij meer vogels in de tuin willen krijgen? Hier zijn verschillende manieren voor. Deze vindt je in het onderstaande blogbericht.

Schuilplaatsen en beschuttingen

Wil jij meer vogels in de tuin? Richt de tuin hier op in. Vogels vinden het fijn om ergens te kunnen schuilen. Bijvoorbeeld wanneer er gevaar dreigt. Zonder beschutting kunnen ze zich nergens verstoppen.

Zorg ervoor dat de tuin beschikt over dichtbegroeide struiken, heggen of bomen. Hier kunnen vogels zich vrij makkelijk tussen verstoppen. Alleen zo kunnen vogels de omgeving in de gaten blijven houden.

Tegels vervangen

Vogels jagen graag op insecten. Hier word een groot deel van de eiwitten uitgehaald. Deze kunnen ze zelf vinden. Zorg voor voldoende insecten in de tuin. Dit is een manier om meer vogels in de tuin te krijgen.

De meeste insecten bevinden zich onder een grasveld of op losliggende bladeren. Mocht je hierin willen investeren, vervang de tuintegels door een grasveld. Hieronder zijn veel regenwormen te vinden. Ruim ook de bladeren van de bomen niet direct op. Geef de vogels even de tijd om hiertussen te zoeken.

Lekkere traktaties

Tijd om de vogels te trakteren op iets lekkers. Hier doe je ze veel plezier mee. Vogels voeren mag tijdens ieder seizoen. Niet alleen tijdens de wintermaanden. Er zijn verschillende soorten vogelvoer die geschikt zijn voor de tuin.

Beschikt jouw tuin inmiddels over dichtbegroeide bomen? Dan kun je wat vetbollen ophangen. Een vetbol staat bekend als krachtvoer voor vogels. Voornamelijk om de toegevoegde eiwitten. Vetbollen mogen ieder seizoen aangeboden worden. Vooral tijdens de lente. Dit zijn voor vogels de drukste maanden van het jaar.

De bollen worden samengesteld met verantwoorde ingrediĆ«nten. Zoals pindaā€™s, vruchten en zonnebloempitten. Ook strooivoer is een populaire traktatie. Dit kan in verschillende samenstellingen worden aangeschaft en speelt in op de behoeftes van vogels. Strooivoer kun je op verschillende manieren aanbieden. Door het over de grond te verspreiden bijvoorbeeld.

Daarnaast zijn gedroogde meelwormen en strooivoer tuinvogels een ware traktatie die een grote verscheidenheid vogels aantrekken. Denk hierbij ondermeer aan mezen, kardinalen, boomklevers etc.

Vogelvoer kopen?

Wil jij meer vogels in de tuin? Na het inrichten van de tuin, kunnen de vogels getrakteerd worden. Dit kan met geschikt vogelvoer. Hierboven staan een aantal voorbeelden beschreven.

Wil je zelf het beste vogelvoer bestellen? Dit kan in onze shop op de website. Wij bieden zelf samengesteld vogelvoeren aan, met hoogwaardige ingrediƫnten. Alleen zo weet jij zeker dat je bijvoorbeeld een verantwoorde vetbol aanbied! Met de tips voor meer vogels in de tuin gaat dit vast lukken.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.