✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogelzaad – Is bijvoeren buiten de winter verantwoord?

Er zijn verschillende soorten vogelvoer. Vogels vinden veel dingen lekker. Daar ben je vast achter gekomen. Zo behoort vogelzaad ook tot deze categorie. Een traktatie waar vogels van kunnen smullen. 

Pindaslingers en vetbollen kun je ophangen. Bij vogelzaad gaat dit anders. Er zijn verschillende manieren om dit aan te bieden aan vogels. Veel mensen denken dat vogels bijvoeren alleen tijdens de wintermaanden verantwoord is. Hoe gaat dit buiten de wintermaanden? Is bijvoeren buiten de winter verantwoord? Het antwoord op deze vraag kun je in dit blogbericht vinden.

Wat is vogelzaad?

Heb je je nog niet verdiept in vogelzaad of in ander vogelvoer? Dat is niet erg. Je bent hier helemaal aan het juiste adres. De term vogelzaad is wat dit betreft allesomvattend. Dit vogelvoer bestaat namelijk uit meerdere soorten zaden. Daarom noemen we het vogelzaad. 

De lijst van toegevoegde zaden is lang. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: lijnzaad, hennepzaad, boekweit en sesamzaad. Zaden staan voornamelijk bekend om de gezonde voedingsstoffen en eiwitten. Hierdoor is het voor vogels een verantwoorde en energierijke traktatie. Deze voedingsstoffen zijn het hardst nodig tijdens de koudste maanden van het jaar. Of dit vogelvoer verantwoord is voor vogels? Dat is absoluut het geval. 

Mogen vogels alleen in de winter worden gevoerd?

Vooral tijdens de winter worden vogels bijgevoerd. Het voedsel is tijdens deze maanden schaars. Ook hebben vogels veel te verduren door de kou. Bijvoeren kan dus een verschil maken voor deze beestjes. 

Hoe zit dat eigenlijk buiten de wintermaanden om? Vogels voeren mag het hele jaar door. Na de winter kun je het voer vervangen. Vervangen door iets lichters. Het vet van bijvoorbeeld de pindaslinger, is tijdens het voorjaar minder nodig. Vogels kunnen hun temperatuur zelf regelen na de winter.

Er is meer behoefte aan eiwitten en energie. Vogels zijn tijdens het voorjaar drukke baasjes. Hierdoor kunnen ze iets extra’s gebruiken. De meeste eiwitten kunnen uit vogelzaad gehaald worden. Zaden beschikken tenslotte over de meeste eiwitten.

Kies je voor vogelzaad? Bestel dit op onze website. De verschillende mixen stellen wij zelf samen. Hierbij maken wij alleen gebruik van gezonde en van hoogwaardige ingrediënten. Wij houden rekening met de gezondheid en met de behoeftes van de vogels.

Welke vogels vinden het lekker?

De meeste vogels doe je een groot plezier met vogelzaad. Hier komen veel soorten vogels op af. Er zijn specifieke soorten vogels die gek zijn op zaden. Dit zijn vooral de vink en de mus. Deze vogels kunnen ook tuinvogels worden genoemd.

Hoe vogelzaad aanbieden?

De mezenbollen, de pindaslinger en het vogelpindakaas kun je ergens ophangen. Bij vogelzaad en gedroogde meelwormen gaat dit anders. Het gaat hierbij om fijn vogelvoer. 

Vogelzaad kun je op verschillende manieren aanbieden. Het zaad moet opvallen. Het beste is om vogelzaad over de grond te strooien. Zo kunnen vogels het makkelijk oppikken. Dit vinden ze het prettigst. Je kunt het ook ophangen. Dit kan met één van onze voedersilo’s. Deze kun je aan een hoge boom hangen.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.