✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Zo geef je het vogelvoer op de juiste manier (onze tips)

Welk voedersysteem voor in jouw tuin?

Wanneer je vogelvoer gaat geven, is het verstandig om een paar ‘regels’ te kennen. Je wilt het natuurlijk wel goed geven. We geven je daarom graag een paar tips.

Zorg dat het vogelvoer zo droog mogelijk blijft

Om te beginnen houden vogels van droog voer. Dat betekent bijvoorbeeld dat je strooivoer of gedroogde meelwormen niet zomaar lukraak rond kunt strooien. Als het dan gaat regenen, wordt het te nat en zullen de vogels het niet meer eten. Om je vogelvoer droog aan te bieden, kun je een vogelvoederhuisje gebruiken. Op een overdekte voedertafel blijft het voer mooi droog en kunnen de vogels zelf ook rustig en droog zitten eten. Ook kun je strooivoer onder een struik of heg strooien. Elke vogels heeft namelijk zijn favoriete plek om te eten. Zo eten zaadeters het liefst op de grond of voedertafel en eten insecteneters juist het liefst onder een heg.

Geef het vogelvoer in porties

Het is aan te raden om het vogelvoer in porties aan te bieden aan tuinvogels. Het kan erg goed werken om, op gezette tijden, kleine hoeveelheden vogelvoer te geven op meerdere plekken in de tuin. Zo eten de vogels het vogelvoer allemaal op en blijft er geen voer liggen en voorkom je bederf. grote hoeveelheden vogelvoer op 1 plek leiden ook vaak tot overlast van ongedierte.

Verschillende voederplekken

Het werkt erg goed om het vogelvoer op verschillende plekken in de tuin aan te bieden. In plaats van één centrale voederplek, is het uitnodigend voor tuinvogels om op verschillende plekken in de tuin vogelvoer aan te bieden. Bijvoorbeel een vetbol in een vetbolhouder, een vogelvoerslinger in de boom en strooivoer onder een struik. Zo kunnen de vogels beter verspreid van elkaar eten en krijgen daardoor meer vogels de kans om een graantje mee te pikken. Natuurlijk is het dan ook leuk om minimaal een plek te vinden die je zelf goed van binnen kunt zien. Vooral koolmezen en roodborstjes kunnen prima dicht bij huis vanaf de vensterbank eten. Heel gezellig om te zien en om van te genieten.

Variatie in aanbod

Tenslotte is het goed om te zorgen voor een gevarieerd aanbod van vogelvoer. Maak een mooie combinatie van diverse samenstellingen. Denk hierbij aan vetbollen, strooivoer en vogelvoerslingers. Zo hebben alle soorten vogels de keus om het voer te zoeken wat zij lekker vinden. Er is genoeg te koop in onze webshop om heel veel verschillende vogels naar je tuin te trekken. Dat wordt genieten!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.