✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogelvriendelijke planten in je tuin

Wat te doen met een vogelnest in je tuin?

Vogels komen af op specifieke soorten planten, bloemen en struiken. Wil je dus genieten van deze gezellige diertjes in je tuin, denk dan na over de beplanting die je plaatst. De juiste planten trekken vogels aan en geven ze ook het voedsel en de bescherming die ze nodig hebben. 

Klimplanten

Klimplanten zijn niet alleen een mooie opvulling voor een kale muur of schutting maar vogels worden er ook heel blij van. Klimplanten zorgen namelijk voor beschutting waar de vogels graag in gaan zitten. Sommige klimplanten dragen ook vruchten die vogels kunnen eten. Klimplanten trekken ook een hoop insecten aan en daar zijn vogels dol op. 

Hagen

Net als klimplanten bieden hagen de nodige beschutting voor vogels. Het is ook een ideale plaats om voer onder te leggen voor de schuchtere vogeltjes. Vooral de ‘hondsdoorn’ en ‘vuurdoorn’ zijn fijne planten voor vogels vanwege de bessen die eraan groeien.

Vaste planten 

Vooral kleine vogeltjes zoals roodborstjes en musjes komen af op de vaste planten in je tuin. Ze kunnen hier makkelijk tussendoor en zo snel insecten uit de grond pikken. Later in het jaar kunnen deze vogels de zaadjes uit de bloemen eten. Ook al zien de planten er niet meer mooi uit, laat ze toch voor de vogels staan tot het voorjaar. De zaadjes blijven langer in de plant zitten en vogels kunnen hier nog maanden van genieten. 

Bomen

Naast dat een boom of boompje in de tuin zorgt voor voedsel en beschutting, kan het nog meer bieden dan de meeste planten. Een boom is namelijk een geschikte woon- en broedplaats voor vogels en het geeft de mogelijkheid om een nest te bouwen. Wil je jonge vogeltjes geboren zien worden of grotere vogels aantrekken in je tuin, plaats dan zeker een boompje voor deze beestjes. 

Vogels een handje helpen

Hoewel vogels als het goed is voldoende voer en beschutting moeten kunnen halen uit de natuur, is dit niet altijd het geval. Het kan dan geen kwaad om deze diertjes een handje te helpen. Zorg voor voldoende beschutting door het ophangen van een vogelhuisje.  Ook kun je ervoor kiezen om extra voer aan te bieden in je tuin of op het balkon. Een goede optie in het voorjaar is strooivoer neerleggen in een vogelvoederhuisje. In de koudere maanden zijn vetbollen weer meer geschikt. 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.