✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat mag wel en niet bij het voeren van vogels?

In principe zouden vogels voldoende voedsel moeten kunnen halen uit de natuur. Toch kan het in de koudere periodes en in bepaalde voedselarme gebieden goed zijn om de vogels een handje te helpen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig, die diertjes op je balkon of in de tuin omdat ze afkomen op het voer. Toch zijn er zeker een aantal punten waar je op moet letten bij het zelf voeren van vogels. Bij ons kun je geschikt en gezond voer kopen zoals vogelpindakaas,  daarnaast vertellen we je hier natuurlijk waar je nog meer op kunt letten.

Voer niet teveel tegelijk

Het is belangrijk om niet in één keer teveel voer aan te bieden aan de vogels. Gelukkig stoppen vogels wel vanzelf met eten als de verzadigd zijn, je kunt ze dus niet snel overvoeren. Het gaat met name om de bederfelijkheid van het voer, wat slecht wordt als het te lang ligt. Vooral met strooivoer is het makkelijk om te doseren. Vul je voederbakje of voederplateau gewoon regelmatig aan met vers vogelvoer. 

Voer vogels op diverse plekken

Iedere soort vogel heeft een eigen voorkeur waar en hoe ze het liefst hun voer eten. Merels eten bijvoorbeeld graag vanaf de grond terwijl mezen juist liever wat hoger eten. Als je er de ruimte voor hebt, verspreid het voer dan over verschillende plaatsen. Zo kun je wat voer op de grond in een bakje zetten of zelf onder een struik voor de schuwe vogeltjes. Je kunt ook wat voer leggen in een huisje of vetbollen ophangen. Zo trek je verschillende soorten vogels aan en kunnen ze allemaal genieten van het vogelvoer dat je ze geeft. 

Water voor de vogels

Naast voedsel hebben vogels ook behoefte aan water. Natuurlijk om voldoende te kunnen drinken maar ook om zich in schoon te maken. Zet naast het voedsel ook elke dag een vers schaaltje met water buiten voor de vogels. Zo kunnen ze drinken en zich hier in wassen. Zet altijd fris en geen warm water buiten, let hier vooral in de winter op. In de winter kunnen de vogels ook genieten van sneeuw of stukjes ijs, haal dan ook nooit alles weg uit je tuin in de winter. 

Gezond vogelvoer

Nu je weet hoe en waar je het vogelvoer het best kunt aanbieden voor de vogels is het ook belangrijk om goed te kijken wat voor voer je de vogels aanbiedt. Zo is teveel zout of bewerkt voedsel niet gezond voor vogels, let hier goed op bij het kopen van vogelvoer. Wil je zeker weten dat je producten koopt die goed zijn voor de vogels, neem dan een kijkje op onze website. Daar zijn tal van vogelvoer producten te koop om jouw tuin of vogelvoederhuisje mee te vullen. 

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.