✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Welke vogels eten wormen?

gedroogde meelwormen

De meeste vogels zijn gek op wormen, vers uit de grond of gedroogd in de vorm van een meelworm. Wist je dat je aan de snavel van een vogel kunt zien wat voor voedsel ze het liefste eten? Hun snavels zijn namelijk zo geëvolueerd dat ze precies goed werken voor het soort voedsel dat de vogel nodig heeft. Vogels met een lange spitse snavel zoals een merel gebruikt deze voor het uit de grond trekken van regenwormen. Vogels met een korte kegelvormige snavel gebruiken deze juist voor het pikken van zaden. Hoe weet je nu welke vogels wat voor voedsel eten en of rupsen en wormen geschikt zijn voor die vogel? We leggen hier uit welke vogels, rupsen en wormen eten.

Vogels die rupsen en wormen eten zijn voornamelijk lijsterachtige vogels zoals lijsters, merels, koperwieken, kramsvogels en roodborstjes. Deze tuinvogels zullen dus afkomen op voer met bijv meelwormen. Dit voer kun je aanbieden in de tuin of op het balkon in een vogelvoederhuisje of op een voederplateau.

Overheerlijke strooivoer voor Roodborstjes

Het beste vogelvoer voor de roodborst bestaat uit meelwormen, zonnebloemkernen en rozijnen of cranberry’s.

Voedertip: De roodborst eet op een beschutte en in de winter sneeuwvrije plaats. Het advies is om het strooivoer aan te bieden op de grond of op een voederplateau. Meelwormen en black solide fly larven zijn een van de favorieten.

Gedroogde meelwormen en gedroogde Black Soldier Fly Larven voeren aan vogels

In principe weet elke vogel heel goed wat ze nodig heeft qua voeding. Een vogel die normaal gesproken alleen zaden en bessen eet zal niet zomaar meelwormen gaan eten. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je vogels de verkeerde voeding geeft als je het in je tuin hebt staan. Natuurlijk wil je wel gezonde voeding aanbieden, maar als je daar op let kun je in principe niet fout gaan. Kies bijvoorbeeld voor een strooivoer mix waar insecten in zijn verwerkt of voor onze hoogwaardige gedoorgde meelwormen

premium gepelde pinda's

Premium gepelde pinda’s

Bekijk de aanbieding
Wat te doen met koolmeesjes in je tuin?

Premium vetbollen Granola

Bekijk de aanbieding
gedroogde meelwormen

Premium gedroogde meelwormen

Bekijk de aanbieding

Wanneer gedroogde meelwormen aanbieden?

Vogels hebben in ieder seizoen behoefte aan ander soort voedsel. Zo zijn ze in de herfst op zoek naar vitaminerijke bessen om gezond de winter door te komen. In de winter is het vooral belangrijk om de vetreserves op pijl te houden met bijvoorbeeld pindanoten en vetbollen. In de lente en zomer daarentegen is die behoefte anders, de vogels werken hard: een nest bouwen, partner zoeken, broeden en jongen voeren. Ze hebben dan behoefte aan kalk en eiwitten. Dit kunnen ze halen uit insecten zoals rupsen en wormen. Zeker na een paar dagen regen en wind kunnen de vogels dit moeilijk in de natuur vinden. Op zo’n moment is het slim om voedsel aan te bieden zoals gedroogde meelwormen

Gezond vogelvoer met meelwormen

Naast dat je moet weten waar en wanneer je het best vogelvoer met meelwormen kunt aanbieden is het ook belangrijk om op de kwaliteit te letten. Zo wil je vogels zo natuurlijk en gezond mogelijk voer aanbieden, niet te bewerkt en zonder zout. Op onze website vind je een groot assortiment aan verantwoord vogelvoer. Zo bieden we diverse soorten voer aan met gedroogde meelwormen bijvoorbeeld. Neem een kijkje in ons assortiment en vul je vogelvoederhuisje met vers vogelvoer. 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.