✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Voederplekken voor vogels maken

Wat te doen met een vogelnest in je tuin?

Wat we vaak te horen krijgen is dat mensen vogelhuisjes of voederplateaus in de tuin of op hun balkon plaatsen, maar dat ze vaak slechts één of twee soorten vogels zien. Ze zouden graag meer variatie willen, of andere vogels zien. Wil je specifieke vogels naar je tuin of balkon lokken? Dan zul je verschillende voederplekken moeten creëren. Vogelsoorten hebben allemaal hun eigen voorkeur qua voederplek en zullen daarom niet altijd op jouw aangewezen voederplek afkomen. In deze blog lees je hoe je verschillende vogels aantrekt. 

Kleine vogels naar de tuin lokken

Het aantrekken van kleine vogels vraagt om een tactische aanpak. Plaats het voer op plekken in de tuin waar grote vogels niet bij kunnen komen. Als er namelijk grotere vogels op de voederplek aanwezig zijn, zullen kleine vogels zich niet snel laten zien. Een voederring is ook perfect voor kleinere vogels, deze kun je ophangen in de boom. Grote vogels kunnen hier niet op landen, omdat het te instabiel voor ze is. Vul de ring met vogelmousse of vogelpindakaas

Welke vogels eten uit vogelvoederhuisjes?

Sommige vogelsoorten eten van de grond, anderen hangen liever en weer anderen kiezen voor de veiligheid van een vogelvoederhuisje. Mezen, spechten, boomklevers en boomkruipers eten graag op een hogere plek en het liefst voedsel dat vastgemaakt is aan iets. Het zijn echte acrobaten die overal kunnen komen. Op de kop hangen vinden ze geen probleem. 

Strooivoer tuinvogels

Dan heb je ook nog de vogelsoorten die van strooivoer houden. Merels, vinken, mussen en zanglijsters eten graag van de grond. In de winter kun je het op een sneeuwvrije plek strooien. Op de tuintafel zullen ze ook nog wel komen om te eten, maar het liefste echt van de grond. Tip: leg een vogelvoerroute aan door je tuin. De vogels zullen veel langer in je tuin rondscharrelen en elke keer verrast worden door een nieuw plekje met lekkers. Dat geeft veel kijkplezier! 

Voederplekken voor vogels maken zonder tuin

Heb je geen tuin of balkon, dan kun je alsnog voederplekken voor vogels maken. Het raamvoederhuisje is hiervoor perfect. Je kunt rustig op de bank blijven zitten terwijl er vogels naar jouw voederhuisje komen. Plaats er verschillende naast elkaar voor een prachtige vogelshow! 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.