✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Meer merels en lijsters te zien in herfst

Tips voor meer vogels in de tuin

Na een relatief rustige periode aan het eind van de zomer en het begin van de herfst, zal het de komende tijd wat drukker in je tuin gaan worden. De laatste zomergasten zijn vertrokken en de eerste wintergasten dienen zich al aan. Elk jaar weer een mooie gelegenheid om wat vogelvoer bij elkaar te gaan zoeken en de gevederde vriendjes een handje te helpen. Dat wordt heerlijk genieten van de bedrijvigheid van alle mezen, merels en lijsters deze herfst.

Op het platteland zullen de vogels overigens gewoon hun voedsel blijven zoeken hoor. Daar is vaak nog voldoende aanbod in de vorm van natuurlijke vruchten en zaden. In de steden is het wat moeilijker te vinden. Lastig voor de vogels want ze hebben alle voedselbronnen hard nodig om de koude wintermaanden te overleven.

Waar moet je op letten deze herfst

Een van de leukste fenomenen van de herfst zijn de zwermen met mezen. In grote groepen komen ze aangevlogen. En als ze klaar zijn, vliegen ze ook net zo snel samen weer weg. Zo gaan grote families van staartmezen gezamenlijk op zoek naar voedsel. Onderweg pikken ze misschien wel andere vogels op zoals de pimpelmees en koolmees. Je kunt ze gemakkelijk helpen door vetbollen op te hangen. De vetbollen zullen een welkome aanvulling zijn op hun voedseltocht.

Verder zul je in de herfst ook meer merels en lijsters gaan zien. Samen met groenlingen en distelvinken vallen ze in deze tijd van het jaar wat meer op. Vooral tuinen met een els of berk zijn favoriet bij deze kleine vogeltjes.

Voorbereidingen voor het voeren van vogels

Nu de nachten langer zijn en de dagen telkens kouder worden, hebben de tuinvogels dus alle hulp nodig om te kunnen overleven. Met goed onkruidvrij strooivoer geef je ze net dat beetje extra. En als je dan ook nog telkens op dezelfde tijd voert, zullen ze jouw tuin of balkon zeker snel weten te vinden. En wie weet…. kun je een meesje zelfs nog uit je hand laten eten.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.