✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Help de vogels in je tuin met een voederplank voor vogels!

Niets is leuker om de vogels in je tuin te voeren. Je kunt ze lekker zien smullen en genieten van het getjilp en gekwetter in je tuin. Het eenvoudigst is om strooivoer of vogelzaad te strooien in je tuin, maar dit kan een rommeltje opleveren en zorgen voor ongewenste bijproducten als onkruid. Maar wist je ook dat je een voederplank vogels kunt aanbieden in je tuin? In dit artikel leggen we uit hoe waar je op moet letten bij het maken van een voederplank vogels en welke soorten vogelvoer je kunt aanbieden.

Wat is een voederplank vogels?

Een voederplank vogels is in zijn eenvoudigste vorm een plank waarop je verschillende soorten vogelvoer kunt aanbieden. Wanneer je verschillende soorten vogelvoer als bijvoorbeeld vetblokken, gepelde zonnebloempitten of gedroogde insecten wilt aanbieden is een vogelvoederplank ideaal. Daarnaast kan je er ook stukjes fruit plaatsen en een bakje water, zo kan elke soort vogel zijn eigen voorkeuren en lekkernijen vinden. Wel is het van belang rekening te houden met de plaatsing van je voederplank vogels. Als je bijvoorbeeld koolmeesjes voeren wilt, zorg dan bij voorkeur voor een beschutte plek en zorg ervoor dat het op een verhoogde plek staat zodat ongedierte er niet bij kan.

 

Verschillende soorten voederplanken

Uiteraard zijn er vele verschillende voederplanken. Je kunt ervoor kiezen om zelf een voederplank op bijvoorbeeld een paal met een overkapping te bouwen, maar uiteraard zijn er ook vele verschillende vogelvoederhuisjes op de markt. Van een vogelhuisje op een paal tot een raamvoederhuisje, er is voor iedere tuin wel een voederplank vogels te vinden. Mocht je een voederplank vogels teveel rommel geven of trekt het teveel ongedierte aan? Kies dan voor een van de voedersilo’s die je overal in je tuin kunt ophangen voor verschillende soorten vogelvoer!

 

Welke soorten vogelvoer kan je aanbieden op een voederplank?

Afhankelijk van het seizoen kan je verschillende soorten vogelvoer aanbieden op een voederplank vogels. Denk hierbij bijvoorbeeld in de zomer en voorjaar aan stukjes fruit, strooivoer en verschillende zaden en noten. In de winter help je ze enorm met vetproducten als vetbollen, vetstaven en ongebrande pinda’s of vogelpindakaas.

Voer de vogels het hele jaar door

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen vogels het hele jaar door bijgevoerd worden in plaats van alleen in de winter. Uiteraard is het waar dat vogels in de winter vogelvoer harder nodig hebben om aan voldoende vetten en eiwitten te komen om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar door de verstedelijking en het steeds schaarsere aanbod van natuurlijke voedselbronnen, kan je de vogels gerust het hele jaar door bijvoeren. Daarnaast houden vogels van een gevarieerd menu, dus ondanks jouw bijdrage, zullen ze altijd ook zelf op zoek gaan naar andere voedselbronnen. Een ander leuk idee is om zelf vogelvoer te maken. Het is een ontzettend leuk tijdverdrijf op koude winterse dagen alleen of met je gezin. Lees hier alles over zelf vogelvoer maken!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.