✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Zomerse tuinvogels: 10 vogelsoorten die je kunt verwachten

De zomer brengt een levendigheid met zich mee in onze tuinen, en een van de meest opvallende aspecten is de aanwezigheid van kleurrijke en melodieuze vogels. Tijdens dit seizoen komen verschillende vogelsoorten naar onze tuinen op zoek naar voedsel, nestplaatsen en een veilige omgeving. Laten we eens kijken naar enkele van de vogelsoorten die je kunt verwachten tijdens de zomermaanden.

Merel (Turdus merula)

De merel is een van de meest voorkomende vogels in tuinen, en hun prachtige, zwarte verenkleed met een opvallende oranje snavel maakt ze gemakkelijk te herkennen. Tijdens de zomer voeden merels zich voornamelijk met wormen, bessen en insecten. Ze graven graag in de grond op zoek naar voedsel, dus zorg voor een ongestoorde plek in je tuin waar ze kunnen foerageren en voer ze bijvoorbeeld met meelwormen gedroogd.

Huismus (Passer domesticus)

De huismus is een sociale en levendige vogel die vaak in groepen wordt gezien. Ze hebben een kenmerkende bruine verenkleed en een opvallende zwarte vlek op hun keel. Huismussen voeden zich met zaden, granen en insecten. Door voederbakjes met vogelzaden en strooivoer vogels in je tuin te plaatsen, kun je deze vrolijke vogels aantrekken.

vogelvoer

Pimpelmees (Cyanistes caeruleus)

Met hun blauwe verenkleed en gele borst zijn pimpelmezen een opvallende verschijning in tuinen. Ze zijn acrobatische vogels en kunnen zelfs ondersteboven aan takken hangen terwijl ze naar insecten zoeken. Naast insecten voeden ze zich ook met zaden en noten. Het ophangen van voederbakjes met gepelde zonnebloempitten en het aanbieden van vogelpindakaas en vetbollen zal deze speelse vogels zeker aantrekken.

Vink (Fringilla coelebs)

De vink heeft een prachtige combinatie van kleuren, met een roodbruine borst en een blauwgrijze kop. Ze voeden zich voornamelijk met zaden en granen, dus het aanbieden van voederbakjes met een mix van zaden zal vinken naar je tuin lokken. Ze zijn ook bekend om hun mooie gezang, dus luister goed naar hun melodieuze deuntjes tijdens de zomerse ochtenden.

Groenling (Chloris chloris)

Met hun heldergroene verenkleed en gele vleugels zijn groenlingen een opvallende verschijning in tuinen. Ze voeden zich met zaden, bessen en insecten. Het aanbieden van vogelvoederhuisjes met zaden en bessen zal deze prachtige vogels aantrekken. Ze staan ook bekend om hun zachte, melodieuze gezang, dus geniet van hun serenade terwijl je ontspant in je tuin.

Spreeuw (Sturnus vulgaris)

Spreeuwen zijn sociale en natieve en energieke vogels die vaak in grote groepen worden gezien, vooral tijdens de zomer. Ze hebben een glanzend zwart verenkleed met paarse en groene tinten, wat hen een opvallende uitstraling geeft. Spreeuwen voeden zich met insecten, bessen en zaden. Het plaatsen van vogelvoer als met gedroogde meelwormen en bessen kan deze levendige vogels naar je tuin lokken. Hun acrobatische vluchten en zwermgedrag maken ze tot een fascinerend schouwspel om naar te kijken.

Zwaluw (Hirundinidae)

Zwaluwen zijn elegante vogels die bekend staan om hun behendige vliegkunsten. Ze hebben slanke lichamen, lange vleugels en gevorkte staarten. Tijdens de zomer komen zwaluwen naar Nederland om te broeden. Ze voeden zich voornamelijk met insecten die ze al vliegend vangen. Het plaatsen van een modderpoel in je tuin kan hen helpen bij het bouwen van hun nesten. Zwaluwen brengen niet alleen schoonheid, maar ook insectenbestrijding in je tuin.

vetbollen

Nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

De nachtegaal is een zomergast en staat bekend om zijn prachtige zang. Ze hebben een bruine verenkleed met een opvallende oranje borst. Nachtegalen voeden zich met insecten, wormen en bessen. Het creëren van een divers landschap in je tuin met struiken en bloemen zal de nachtegalen aantrekken, omdat dit hen schuilplaats en voedselbronnen biedt.

Graspieper (Anthus pratensis)

Graspiepers zijn kleine bruine vogels met een gestreept verenkleed en een opvallende lange staart. Ze worden vaak gezien in open velden en graslanden, waar ze foerageren op insecten en zaden. Het laten groeien van een deel van je gazon tot een bloemenweide zal graspiepers aantrekken, omdat dit hen een overvloed aan voedsel en broedgebied biedt.

koekoek

Koekoek (Cuculus canorus)

De koekoek is een iconische zomervogel die bekend staat om zijn kenmerkende roep. Ze hebben een slanke bouw, een grijs verenkleed en een opvallende witte buik met zwarte strepen. Koekoeken zijn broedparasieten en leggen hun eieren in de nesten van andere vogels. Ze voeden zich met insecten en harige rupsen. Het aanbieden van vogelvoer als gedroogde meelwormen of black fly soldier meelwormen en het zorgen voor veel verschillende begroeingen in je tuin zal de koekoeken zeker aantrekken.

De zomer brengt een overvloed aan vogelsoorten naar onze tuinen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voedingsbehoeften. Door het creëren van een vogelvriendelijke omgeving met voederbakjes met verschillende soorten vogelvoer, waterbronnen en geschikte vegetatie kun je een divers scala aan vogels aantrekken en van hun aanwezigheid genieten.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.