✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Wat kun je de vogels in je tuin voeren in de lente?

vogels lente

Natuurlijke tuinen zijn een prachtige plek om van de lente te genieten. Het is niet alleen een belangrijke tijd voor vogels om te broeden, maar ook voor egels om weer actief te worden na de winter. Voor veel vogels betekent de lente het begin van het broedseizoen, en het is dan ook een belangrijke tijd om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedsel hebben. 

Het is een goed idee om vogels gedurende het hele jaar te voeren, vooral in de winter, maar ook in de lente hebben ze  extra energie nodig om te broeden, eieren te leggen en jongen groot te brengen. In dit artikel focussen we ons op wat je de vogels kunt voeren in de lente. Hieronder vind je een aantal suggesties voor voedsel dat je vogels kunt aanbieden in de lente:

Strooivoer voor vogels

Strooivoer is een geweldige manier om vogels in je tuin te voeren. Strooivoer bestaat uit een mix van zaden en granen die je eenvoudig op de grond kunt strooien. Dit trekt veel verschillende soorten vogels aan, waaronder koolmezen, vinken en merels. Het is ook een goede manier om te voorkomen dat voedsel bederft of beschimmelt, omdat het snel wordt opgegeten door de vogels.

Black soldier fly meelwormen

Black soldier fly meelwormen zijn een enorme bron van eiwitten en vetten voor vogels, zoals koolmezen. Je kunt deze meelwormen kopen bij bijvoorbeeld vogelvoerkopen.nl. Het voeren van deze meelwormen helpt bij het behouden van een gezonde populatie van koolmezen en andere vogels in je tuin en zorgt ervoor dat ze goed gevoed zijn tijdens het broedseizoen.

black soldier fly

Zadenmixen

Een zadenmix is een andere optie voor veel verschillende soorten vogels. Je kunt kiezen voor een algemene mix die veel verschillende zaden bevat, of je kunt een specifieke mix kiezen voor de soorten vogels die in jouw tuin voorkomen. Zorg er wel voor dat je een mix kiest zonder toegevoegde zouten en suikers.

 

Fruit

In de lente zijn veel soorten fruit weer verkrijgbaar, en veel vogels zijn er dol op. Denk bijvoorbeeld aan appels, peren, druiven en bessen. Je kunt het fruit in kleine stukjes snijden en op een voederplank of in een speciale fruitvoeder aanbieden.

Gepelde en ongepelde pinda’s

Pinda’s zijn een geweldige bron van vetten en eiwitten, en veel vogels zijn er dol op. Je kunt pinda’s aanbieden in een speciale pindavoeder, als een pindaslinger of gewoon gepelde pinda’s op de grond strooien. Zorg er wel voor dat je ongebrande en ongezouten pinda’s kiest.

Eieren 

Eireren? Ja, eieren! Veel vogels zijn dol op eieren, vooral mezen en merels. Je kunt een hardgekookt ei pellen en in kleine stukjes snijden, en het op een voederplank aanbieden. Of je kunt het ei in zijn geheel aanbieden op een speciale eiervoeder.

Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende soorten vogels verschillende voedingsbehoeften hebben. Zorg er dus voor dat je voedsel aanbiedt dat geschikt is voor de soorten vogels die in jouw tuin voorkomen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat voedsel bederft of beschimmelt, dus zorg ervoor dat je voeders regelmatig schoonmaakt en ververst.

koolmezen voeren

Voer voor koolmeesjes

Wie kan er nu niet genieten van deze vrolijk gekleurde vogeltjes? Koolmezen zijn graag geziene tuinvogels en genieten van strooivoer. Een mix van zaden, granen en noten, zoals gepelde zonnebloempitten, haver en pinda’s, is ideaal. Ze houden ook van gedroogde meelwormen, die rijk zijn aan eiwitten en vetten. Het voeren van koolmezen zal je tuin niet alleen opfleuren met hun gekwetter en gekleurde veren, maar ze helpen ook bij het bestrijden van insectenplagen.

Egelvoer

Egels zijn ook actief in de lente en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedsel hebben om hun energie op te bouwen. Egels eten graag insecten, slakken, wormen, kevers, spinnen en rupsen, maar je kunt ze ook speciaal egelvoer aanbieden dat speciaal voor hen is samengesteld. Egelvoer bevat vaak insecten, noten, fruit en granen. Zorg ervoor dat je het voer aanbiedt in een schaal of kom en het regelmatig vervangt en schoonmaakt.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.