✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Natuurlijk vogelvoer van Vogelvoerkopen.nl

herfst vogels

Vogels bijvoeren met verschillende soorten vogelvoer

Het bijvoeren van de vogels in de herfst en winter is van groot belang voor de vogelpopulatie in Nederland. Doordat de afgelopen eeuw in rap tempo woningen zijn bijgebouwd maar ook het aantal parkeerplaatsen en weilanden waar alleen gras groeit enorm is toegenomen, is er steeds minder voedsel te vinden in de natuur. Er zijn nog maar weinig stukken land met veel verschillende plantensoorten waar een grote diversiteit aan voedsel te vinden is.

Doordat er minder geschikt voedsel te vinden is, zijn bijvoeren en aantrekkelijke tuinen met verschillende planten letterlijk van levensbelang voor vogels. Waar vroeger de mensen hun broodkruimels op de stoep strooiden voor de vogeltjes, is er tegenwoordig een enorm verscheidenheid aan vogelvoerproducten op de markt. Dit grote aanbod maakt het wel eens lastig om te kiezen wat voor vogelvoer jij wil geven. Op deze pagina vertellen we je hier wat meer over.

Strooivoer High Energy & No Mess vogelvoer met Gepelde Pinda's

Bijvoeren met bekend vogelvoer 

Net als voor mensen, is het ook voor vogels gezond om een gevarieerd dieet te volgen. In de natuur eten de meeste vogelsoorten volop besjes en zaden van verschillende planten en bomen. Je kunt er voor kiezen om de populaire en bekende vetbollen  of vogelpindakaas  te voeren aan de vogels. Dit is makkelijk en zeer voedzaam en goed voor de vogels. 

Doordat het makkelijk is, kiezen de meeste mensen voor deze bekende soorten vogelvoer. Om de vogels eens wat anders te bieden en voor de eerder genoemde diversiteit in het dieet te zorgen, kun je echter ook kiezen voor natuurlijk vogelvoer. Dit is voer waar verder niets aan is toegevoegd.

15% korting vogelvoer strooivoer

Natuurlijk vogelvoer als afwisseling

Natuurlijk vogelvoer is voer dat ook in de natuur voorkomt en dus bij het natuurlijk voedingspatroon van veel vogels past. Een mooi voorbeeld van een gevarieerd en natuurlijk vogelvoer is strooivoer.  Neem als voorbeeld het Supra All Season vogelvoer waar onder andere pinda en zonnebloempitten in zijn verwerkt. Het makkelijke aan strooivoer is dat je het gewoon in je tuin strooit en er verder niets aan hoeft te doen. Roodborstjes en koolmeesjes voeren wordt zo supereasy! 

Ook insecten zoals de black soldier fly zijn een zeer voedzaam en natuurlijk vogelvoer. Het mooie aan deze insecten is dat ze zeer eiwitrijk zijn en daarmee een welkome afwisseling vormen op het gangbare vogelvoer zoals pinda’s en vetbollen dat juist meer gezonde vetten bevat. Andere voedzame opties zijn bijvoorbeeld trosgierst en gedroogde meelwormen. Natuurlijk vogelvoer kan een hele gezonde en mooie aanvulling zijn op veelvoorkomend vogelvoer. Eigenlijk is al het vogelvoer dat verkrijgbaar is gezond en voedzaam maar een beetje afwisseling vinden ook vogels lekker, bovendien is het gezond doordat de diverse soorten vogelvoer verschillende voedingsstoffen bevatten.

 

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.