✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe kun je vogels de herfst door helpen?

vogels de herfst doorhelpen

De herfst is voor vogels een belangrijk seizoen, omdat ze zich gedurende de herfst voorbereiden op de winter. In de winter is het vinden van voedsel immers lastig, aangezien insecten onder de grond verdwijnen, neerslag het moeilijk maakt om zaden te vinden en aan de meeste bomen en struiken geen vruchtjes meer groeien. Dus kan een kleine reserve ter voorbereiding op de winter voor vogels geen kwaad. Zeker niet als je bedenkt dat vogels tijdens de winter veel energie gebruiken voor het verwarmen van hun lichaam. Hun lichaam behoort namelijk altijd een temperatuur van 40 graden te hebben.

Voer de vogels met vet voer

Tijdens de herfst eten de vogels in je tuin de laatste aanwezige bessen op, maar het kan geen kwaad om ze al bij te voeren met bijvoorbeeld pinda’s en/of vetbollen. Je zult begrijpen dat vogels tijdens de herfst en winter graag vet voer eten, omdat ze deze extra energie wel kunnen gebruiken met de winter in zicht. Uit ervaring weten we dat vogels verzot zijn op vogelpindakaas. Het is namelijk vet, voedzaam en vogels vinden het heerlijk. Het is dus zeker een aanrader om online te kijken naar een vogelpindakaas aanbieding. Ook vetbollen kopen kun je eenvoudig online doen. Deze bollen bestaan naast vet ook uit granen, zaden en soms zelfs uit insecten. Precies wat een tuinvogel nodig heeft tijdens de herfst.

Voer de vogels met eiwitrijke meelwormen

Ook meelwormen zijn een goede aanvullingen op het dieet van de tuinvogel. Dit eiwitrijke voer eet de tuinvogel het liefst in het voorjaar, omdat deze dan weer kan aansterken richting de zomer en zijn jongen moet grootbrengen. Maar meelwormen zijn natuurlijk ook tijdens de herfst erg in trek. Wil je de vogels in je tuin verwennen met meelwormen, dan ga je natuurlijk niet één meelworm kopen. Voor een bedrag van rond de 10 euro kun je online namelijk in een keer een hele hoop meelwormen kopen. Ook bestaat er vogelpindakaas waarin meelwormen verwerkt zitten. En geloof ons, die vogelpindakaas is erg geliefd.

Wil jij vogels die in de winter terugkomen?

Het leuke van vogels voeren in de herfst is dat vogels tijdens de herfst op zoek zijn naar een voedselplek voor de winter. Als ze weten dat er in jouw tuin voer te vinden is, dan zullen ze de hele winter blijven terugkomen. Je kunt dus niet genoeg vetbollen ophangen en vogelpindakaas op de bomen in je tuin smeren. Zowel jij als de vogels hebben daar namelijk de hele winter plezier van.

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.