✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

De verschillende soorten vogelvoer op een rijtje

De verschillende soorten vogelvoer op een rijtje

Vogels in de tuin brengen veel gezelligheid met zich mee. De vogels maken leuke geluidjes, zingen af en toe mooie liedjes en zorgen ook nog voor kleur in de tuin. Het is daarom onwijs leuk om in je tuin te zitten, rustig om je heen te kijken en te genieten van al het moois in je tuin.

Maar, hoe trek je nou vogels naar je tuin toe? Eén van de belangrijkste tips hiervoor is om voldoende voer in je tuin op te hangen. Dit voer moet je ook nog eens op de juiste momenten en op de juiste plekken ophangen:

  • Juiste momenten: je moet eigenlijk het gehele jaar door vogelvoer in je tuin ophangen of strooien. In de zomerperiode hebben vogels behoefte aan voer, maar ook in de winterperiode. Sterker nog; in de winterperiode hebben vogels nóg meer behoefte aan voer. Uit dit voer halen ze namelijk energie die ze nodig hebben om hun lichaam op te warmen. Deze warmte is voor elke vogel nodig om de winterperiode te kunnen overleven.
  • Juiste plekken: wat de juiste plek is, hangt van vogel tot vogel af. Zo heeft een mees het liefste dat het vogelvoer in een boom hangt, in een voederhuisje ligt of op een voedertafel ligt. Daarentegen heeft een merel het liefste dat het vogelvoer op de grond met beschutting ligt. Sowieso geven veel vogels de voorkeur aan een beschutte plek; op die plek eten veel vogels maar al te graag het vogelvoer op.

Een terechte vraag hierbij is wel wat het beste soort vogelvoer is. Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, is het eerst belangrijk om te weten tussen welke soorten vogelvoer je kunt kiezen. Wij hebben er daarom voor gekozen om in dit blogartikel de verschillende soorten vogelvoer voor je op een rijtje te zetten.

Tip: wil je het beste vogelvoer direct kopen? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop koop je snel, voordelig en veilig het beste vogelvoer. Wij zorgen ervoor dat je dit vogelvoer snel thuis geleverd krijgt, zodat je snel de vogels kunt voeren. Met z’n allen maken we op deze manier Nederland een stuk vogelvriendelijker!

Strooivoer

Eén van de bekendste soorten voer is zonder twijfel strooivoer. Strooivoer bestaat in allerlei soorten, maten en smaken. Zoals je ongetwijfeld al had voorspeld, is het zaak dat je dit voer over de grond heen strooit. Vogels pikken dit vervolgens met hun snavel op, waarmee ze de benodigde energie binnen krijgen.

Het leuke is dat je tegenwoordig ook voor zogeheten mixen kunt kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld mixen die specifiek voor kleine vogels geschikt zijn. Er bestaan ook mixen die voor de grootste vogels geschikt zijn of bijvoorbeeld voor fruiteters.

Wil je strooivoer kopen? Let dan heel goed op de hoeveelheid strooivoer in de verpakking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verpakking van 5 kilogram, terwijl je ook kunt kiezen voor een 20 kilogram verpakking.

Vogelzaad

Een andere populaire variant is vogelzaad. Vogelzaad kun je grotendeels met strooivoer vergelijken, aangezien je vogelzaad ook kunt strooien. Daarnaast bestaan er van vogelzaad ook veel verschillende soorten varianten.

Wil je het beste vogelzaad kopen? Let dan vooral op de energiewaarde die op de verpakking staat. Bij de energiewaarde staat ook vermeld wat het oliegehalte is; dit is één van de belangrijkste eigenschappen van vogelzaad. Wij adviseren je om zo min mogelijk voor graszaden te kiezen. graszaden bevatten te weinig voedings- en energiewaarden.

Vetbollen

In de winterperiode hebben vogels behoefte aan veel energie. Deze energie is benodigd om de lichaamstemperatuur op peil te houden, waardoor de vogels de koude winter kunnen overleven. Om zoveel mogelijk energie te verkrijgen, hebben vogels behoefte aan voeding met de nodige vetten.

Je kunt hiervoor het beste voor vetbollen kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hierbij om bollen die van dierlijk vet gemaakt zijn. In de vetbollen zitten ook nog zaden verwerkt, waaronder pinda’s en vruchten. Een vetbol vormt daarom de perfecte combinatie van vetten en andere voedingswaarden.

Heb je interesse om vetbollen aan te schaffen? Bij ons in het aanbod geniet je van voldoende soorten vetbollen. Zo kun je kiezen voor speciale vetbollen voor kleinere vogels, maar ook voor grotere vogels. Tevens bestaan er vetbollen met zuivere ingrediënten; dit zijn eigenlijk de meest gezonde vetbollen.

Vogelpindakaas

Meer en meer huishoudens hebben in de afgelopen jaren vogelpindakaas in het hotel opgehangen. Deze pindakaas bevat weinig zouten, waardoor het voer een stuk gezonder is voor vogels. Je moet aan vogels daarom zo min mogelijk ‘normale’ pindakaas geven.

In het huidige aanbod van vogelpindakaas kom je veel varianten tegen. Zo bestaat er speciale vogelpindakaas met daarin vruchten verwerkt. Ook bestaat er vogelpindakaas met daarom meelwormen verwerkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En vogels zijn maar al te dol op deze lekkere pindakaas!

Gedroogde meelwormen

Het is wellicht niet het meest aantrekkelijke voer om te zien, maar vogels zijn gek op meelwormen. Gedurende een dag kijken vogels veelvuldig naar de grond om te kijken of ze toevallig een worm zien kruipen. Als dat het geval is, vliegen de vogels er maar al te graag op af.

Je kunt het leven van de vogels echter een stuk makkelijker maken. Dat doe je door de gedroogde meelwormen in je tuin neer te leggen. Deze meelwormen zijn lekker en zijn voor alle vogels geschikt. Zéker voor jonge vogels zijn de gedroogde meelwormen ideaal, aangezien deze vogels veel eiwitten bevatten.

Black Soldier Fly larven

Voor de Black Soldier Fly larven geldt hetzelfde als voor de gedroogde meelwormen:

  • Het is niet het meest lekkere vogelvoer om te zien
  • Het is bijzonder gezond voor vogels. Veel soorten vogels zijn gek op de Black Soldier Fly larven

Black Soldier Fly larven zijn speciale soort larven. Deze larven bevatten de juiste voedingswaarden en worden door vogels erg lekker gevonden. Je kunt daarom met een gerust hart de Black Soldier Fly larven in je tuin strooien of neerleggen!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.