✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Balkon vogelvriendelijk maken? Wij geven je 5 tips

Of je nu een klein of groot balkon hebt, een groen of grijs balkon, in hartje centrum of het buitengebied, met elk balkon kun je vogels blij maken. Zelfs op 15 hoog maken vogels de jongen groot. Echt waar: ieder balkon kan veel betekenen voor insecten en vogels. Wil jij je balkon vogelvriendelijk in een korte tijd?  Lees dan de volgende tips!

Merel op balkon / Pixabay

1. Zorg voor extra voedsel op je balkon

Je kunt vogelvoer op de grond leggen, in een bakje of aan de reling hangen. Waar je vogels sowieso blij mee maakt zijn

Dit tuinvogelvoer vinden vogels extra lekker.

                     

2. Waterschaaltje

Zet een bordje of waterschaaltje neer op een tafeltje of op de grond. Soms is het uitproberen wat werkt. Of zet een hangende waterschaal neer zodat de vogels kunnen badderen. In de zomer is bewatering wel nodig, want potplanten kunnen niet diep wortelen en zelfs de sterkste planten moeten af en toe drinken. Hoe hoger het balkon, hoe droger de omstandigheden. Zet extra schalen onder de potten voor extra water.

3. Zet wat potplanten neer

Zet verder flink wat potplanten neer om de vogels natuurlijk en gevarieerd voedsel te geven. Een paar goede voorbeelden zijn een lijsterbes, blauwe bes, kruisbes, klimop, of hondsroos (deze krijgt ook mooie bloemen!). Let wel op, sommige bessen zijn giftig voor mensen. In kleinere potten zet u bloeiende planten zoals zonnehoed, vingerhoedskruid, margriet, aster of zo’n mooie hangaardbei aan de reling. De vogels zijn dol op de vruchten én de insecten die erop afkomen.


4. Klimop planten voor balkonafscheiding met buren

Maak de balkonafscheiding met je buren groen door een klimop langs te laten groeien. Klimplanten zijn overal goed voor want ze bloeien vrolijk, bedekken een koude, kale muur of schutting, geven bessen en ruiken zoet. Ze gaan de hoogte in, dus hebben ook weinig plek nodig. Ook lokken klimopplanten vlinders, andere insecten en vogels uit de buurt naar je toe. Ze bieden namelijk álles wat vogels willen. Voedsel (bessen of insecten) en rust- of nestplekken op veilige hoogte in de plant.

Huismus / Pixabay   

5. Hang nestkasten op

Hang een nestkastje op. Kies of maak een nestkast op maat van de vogels in je tuin en hang de kast op een schaduwrijke plek. Kies voor een mezennestkast dan heb je de grootste kans van bewoning. Na de winter verwijder je oud nestmateriaal en maak je de nestkast proper met heet water en een borstel. Is je balkon op de zuidzijde, hang dan een bijenhotel op.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.