✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Welke vogels kun je in de herfst verwachten?

De zomer loopt weer ten einde en de herfst is in aankomst. De vogeltjes in je tuin die in de warme maanden hier waren trekken in de herfst naar warmere gebieden, zodat ze voldoende voedsel vinden om te kunnen overwinteren. Andere vogeltjes blijven, zoals de vink, de koolmees en de winterkoning. Maar er komen vele andere soorten vanuit het noorden juist hier om te overwinteren. Dit verschijnsel noemen we ook wel de vogeltrek en het is de ideale tijd voor vogelspotters en liefhebbers zoals wij bij vogelvoerkopen.nl om deze nieuwkomers extra te verwennen!

herfst vogels

De vogeltrek

Ieder najaar vliegen miljarden vogels naar zuidelijker gelegen gebieden. “Onze” broedvogels vliegen verder naar het zuiden, terwijl wij in de herfst juist weer bezoek krijgen van gevleugelde vriendjes uit het noorden. Daarnaast zijn er ook een groot aantal vogels die Nederland als tussenstop gebruiken, om daarna weer verder door te vliegen naar zuidelijker gelegen gebieden, de zogenoemde “tussenstoppers”

Hoe vinden herfst vogels hun weg naar Nederland?

Er is inmiddels veel duidelijkheid bij vogelkenners over hoe deze herfst vogels hun weg vinden naar zuidelijker gelegen gebieden. Ze volgen kustlijnen en rivieren en maken ook gebruik van de zon en de sterren. Daarnaast is het bekend dat ze reageren op elkaar door het maken van geluiden, en ook op het aardmagnetische veld. Ook beschikken deze trekvogels over een bepaald instinct, een soort  ingebouwd kompas die hun naar de juiste bestemming brengt.

De vogels die uit het noorden komen leggen enorme afstanden af. Ze komen uit gebieden als Groenland, Rusland en zelfs Siberië! De voornaamste reden is niet zozeer de kou, maar het gebrek aan voedsel in deze gebieden wanneer de herfst nadert. Deze herfst vogels kunnen na zo’n lange reis ook wel wat aansterkends gebruiken, en laten wij daar nou net gespecialiseerd in zijn!

herfst vogel

 

Hoe kun je de herfst vogels het best verwennen?

Je vindt bij vogelvoerkopen vele soorten vogelvoer om de herfst vogels aan te laten sterken. Denk hierbij aan ons strooivoer als onze premium black soldier fly meelwormen of gepelde zonnebloempitten met meelwormen, maar ook door het ophangen van vogelvoerslingers als pindaslingers. In de herfst bouwen de vogels reserves op voor de winter, en als ze jouw tuin eenmaal gevonden hebben als een bron van voedsel, is de kans groot dat ze de gehele winter in de buurt blijven. 

Het is aan te raden de vogeltjes twee keer per dag te voederen. ‘S ochtends om de energiereserves aan te vullen en vroeg in de avond om de vogeltjes de nacht te laten doorkomen. Afhankelijk van de nachtelijke temperaturen, vooral als de winter vroeg invalt, kun je er ook voor kiezen om vetproducten in je tuin te plaatsen als vetbollen of gevulde kokosnoten. Deze bevatten veel proteïnen en calorieën zodat de vogels hun lichaamstemperatuur op peil kunnen houden.

De ene herfst vogel is de andere niet

Zorg ook voor genoeg variatie aan soorten vogelvoer in je tuin. Net zoals mensen is de ene vogel de andere niet, en hebben ze allemaal hun eigen voorkeuren voor voedsel. Bij vogelvoerkopen.nl vind je het grootste aanbod vogelvoer voor elke vogel. Hieronder vind je een korte beschrijving van de producten die wij onder meer in ons assortiment hebben en de vogels in de herfst die daar op af komen!

Zadenmixen

Vinken houden bijvoorbeeld ontzettend van zaden, die je ze kunt voeren vanaf een voederbol of een vogelvoederhuisje om zo het onkruid te beperken. Maar met een zadenmix trek je nog veel meer herfst vogels aan! De pimpelmees, putter, koolmees en putters zijn er gek op!

Vetbollen

Mussen en mezen zijn daarentegen weer gek van vetbollen, waar ze uren van kunnen smullen. Ook de putter, de grote bonte specht en de groenling zijn gek op onze mezenbollen. Wij hebben deze dan ook in vele verschillende variaties als bijvoorbeeld onze reuze vetbol. Je kunt deze eenvoudig plaatsen in je tuin door ze op te hangen of door ze in een vetbolhouder te stoppen. 

herfst vogel

Groen in de tuin

Als jij vele verschillende herfst vogels wilt aantrekken is het ook van belang om te zorgen voor voldoende groen in je tuin. Vogels worden aangetrokken door de beschutting van de bomen en struikgewassen in je tuin. Heb je een terras of is je tuin bestraat? Zorg dan voor wat extra bloembakken en potten met planten om je tuin aantrekkelijker voor de herfst vogels te maken. En ook het creëren van verschillende voederplekjes helpt om vogels in de herfst naar jou tuin toe te lokken!

Producten voor herfst vogels koop je bij vogelvoerkopen.nl!

Vogelvoerkopen.nl heeft voor elk seizoen verantwoord en gezond vogelvoer. Onze vogelvoeders voor tuinvogels zijn van hoge kwaliteit en GMP+ gecertificeerd. We hebben zadenmixen, zeer calorierijke vetbollen, vogelmousse, vogelpindakaas, vetstaven en nog veel meer in ons assortiment. Vogelvoer bestellen doe je bij Vogelvoerkopen.nl!

 

,         

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.