✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Waar vogelvoer ophangen? De beste tips op een rijtje

vogelvoer ophangen in de tuin

Wil je graag vogelvoer op gaan hangen in je tuin? Dan stel je jezelf ongetwijfeld de vraag ‘Waar vogelvoer ophangen?. Een logische vraag, aangezien je dit ongetwijfeld niet dagelijks doet. Daarnaast is dit ook een vraag waar géén eenduidig antwoord op gegeven kan worden. De juiste informatie over het ophangen van vogelvoer vind je in dit uitgebreide artikel.

Waar vogelvoer ophangen; verschillende plekken

Als je vogelvoer in je tuin op wilt hangen, doe je dit het beste op verschillende plekken. Je geeft hiermee vogels de keuze om zelf te bepalen waar ze het voer uit je tuin pikken.

Maar, dat is niet de enige reden om vogelvoer op verschillende plekken op te hangen. Nee, dit heeft ook te maken met de voorkeuren van verschillende vogels. Een merel of vink scharrelen voer het liefste van de grond af, terwijl een mees het liefste naar een vetbol in een boom toevliegt.

Schuwe vogels, zoals de winterkoning, geven de voorkeur aan beschutte plek. Voor hen kun je het voer het beste onder bijvoorbeeld een struik strooien. Op die plek voelen zij zich thuis en doen ze zich op een aangename manier goed aan het eten.

Met andere woorden: je moet de plek van het vogelvoer in je tuin afstemmen op de vogels. Check daarom goed welke vogels zich nu regelmatig in je tuin bevinden. Als je eenmaal weet om welk soort vogels het gaat, kun je bepalen op welke plekken je het voer het beste op kunt hangen.

Waar vogelvoer ophangen; schaduw of zon

Bij het ophangen van vogelvoer moet je goed rekening met de zon houden. Waar schijnt de zon voortdurend in de tuin? En bij welke plekken in je tuin is er sprake van veel schaduw? Dit is bepalend voor het soort vogelvoer dat je op gaat hangen.

Heb je bijvoorbeeld vetbollen gekocht? Dan is het advies om deze nooit in de volle zon op te hangen. Als je de vetbollen wel in de volle zon ophangt, gaan de vetbollen bederven. De vetbollen kun je daarom het beste in de schaduw ophangen.

Bij ander voer is dit een stuk minder van belang. Wel moet je er rekening mee houden dat ook strooivoer kan bederven. Daarnaast is het een feit dat ongedierte graag naar strooivoer toetrekt. Bij de vraag ‘waar vogelvoer ophangen?’ moet je dus óók rekening houden met andere dieren in je tuin.

Beschutte plekken doen het vaak goed

Over het algemeen doen beschutte plekken het vaak goed. In de winterperiode kunnen de vogels op die plekken even tot rust komen. In de zomerperiode is het voor vogels ideaal om op die plek de eieren te broeden. Je doet er daarom verstandig aan om ook bijvoorbeeld een voederhuisje in je tuin neer te zetten of op te hangen.

Al met al is er geen eenduidig antwoord op de vraag ‘waar vogelvoer ophangen?’. Het antwoord is namelijk afhankelijk van het soort vogels, de ligging van je tuin en het soort voer. Met bovenstaande informatie weet je nu in ieder geval waar je het vogelvoer het beste op kunt hangen!

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.