✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Verbouw zelf vogelvoer voor de vogels in je tuin

vogelvoerkopen

Het begroeten van de ochtend met het vrolijke gefluit van vogels is een waar genot voor iedere natuurliefhebber. De aanblik van kleurrijke gevederde vrienden die zich tegoed doen aan voedsel in jouw tuin is een beloning voor de inspanningen die je hebt geleverd om jouw tuin om te toveren tot een vogelparadijs. In deze uitgebreide blogpost zullen we dieper ingaan op het verbouwen van voedsel voor vogels en hoe je met jouw groene vingers een heus Eldorado voor vogels kunt creëren.

Haal de zon in jouw tuin met zonnebloemen

Zonnebloemen, die majestueuze gele reuzen, verdienen absoluut een prominente plek in elke vogelvriendelijke tuin. Deze sierlijke bloemen hebben een magnetische aantrekkingskracht op vogels, vooral wanneer de zaaddozen rijpen. Hang tussen de zonnebloemen wat vetbollen op om het vogel festijn compleet te maken. Met hun vrolijke gezichten en overvloed aan zaden brengen zonnebloemen letterlijk wat zon in je tuin. Bovendien bieden ze een ideale schuilplaats voor vogels om even tot rust te komen.

De zoete verleiding van bessen en fruit

Naast zonnebloemen zijn bessen en fruit een ware traktatie voor onze gevederde vrienden. Vogels zijn dol op deze zoete lekkernijen en zetten ze snel om in broodnodige energie. Soorten zoals lijsters en merels komen graag af op aalbessen, kruisbessen, kersen en appels. Het is een waar festijn om te kijken hoe de vogels zich tegoed doen aan deze smakelijke traktaties. Hang rijpe vruchten in struiken of leg wat stukjes fruit neer op een voederplank en zie hoe de vogels zich tegoed doen aan deze natuurlijke snoepjes.

Plaats insectenlokkers voor vogeljongen

Voor opgroeiende vogeljongen zijn insecten een essentiële eiwitbron. Met insectenlokkende planten zoals nepeta en salie kun je deze smakelijke eiwitbommetjes aantrekken. De ouders voeden hun jongen met de insecten, wat een prachtige kringloop van voedsel creëert. Het is hartverwarmend om te zien hoe de ouders hun kroost voeden en verzorgen met de zelf gekweekte insecten.

vetbolletjes vogels

Granen, Zaden en Meelwormen

Granen, vogelzaden en gedroogde meelwormen zijn het hele jaar door een waardevolle energie- en eiwitbron voor vogels. Strooi vogelzaad in de tuin of koop een zak met gedroogde meelwormen bij een vogelvoer groothandel om de vogels te voorzien van de benodigde brandstof en bouwstoffen tijdens de rui en trekperiodes. Ze zullen je dankbaar zijn voor deze voedzame traktatie.

Caloriebommetjes voor de koude dagen

In de winter kun je de vogels een extra steuntje in de rug geven door vetbollen op te hangen. De vetbollen die gemaakt zijn van vet en zaden, zijn een concentratie aan calorieën voor de koukleumen onder de vogels. Ze voorzien de vogels van de broodnodige energie om de winter door te komen. Zorg ervoor dat je een voorraad vetbollen hebt om de vogels te helpen tijdens de koudste maanden van het jaar.

Samen sterk voor de vogeltjes in de tuin

Natuurlijk kunnen we nog meer doen voor onze gevleugelde vrienden door onze groene vingers te bundelen. Bespreek met andere tuinliefhebbers welke gewassen goed werken en de meeste vogels aantrekken. Word ook lid van een vogelwerkgroep om kennis en ervaringen uit te wisselen. Samen kunnen we onze tuinen omtoveren tot een waar paradijs, waar de vogels, maar ook de egels in de tuin, zich tegoed kunnen doen aan zelf gekweekt voedsel.

Tijd voor de oogst

Met deze uitgebreide tips en inzet haal je de oogst binnen voor blije vogels. Verwen de vogels met zelfgekweekte lekkernijen en geniet van hun dankbare gezang. Aan de slag dus, en creëer je eigen vogelparadijs. Jouw tuin zal een oase van leven zijn, waar vogels graag terugkeren om zich te laven aan het overvloedige voedsel dat jij met liefde hebt verbouwd.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.