✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf ā‚¬35

Egels zijn klaar om de winterslaap in te gaan

In de herfst verzadigen egels zich met een gevarieerd dieet, bestaande uit slakken, regenwormen, vruchten en paddenstoelen, alles wat ze maar kunnen vinden. Deze voedzame maaltijden zijn van essentieel belang, vooral omdat egels in de voorgaande droge zomer grote moeite hadden om voldoende voedsel te bemachtigen. Het is noodzakelijk dat ze voldoende reserves opbouwen om de winter door te komen, aangezien de koude maanden veel minder voedsel beschikbaar stellen. Wanneer de temperatuur daalt, beginnen egels een geschikt, rustig plekje te zoeken waar ze veilig hun winterslaap kunnen houden. Het is belangrijk op te merken dat ze niet de gehele winter slapen. In milde winters, wanneer er nog steeds insecten en slakken te vinden zijn, kunnen egels hun winterschuilplaats verlaten om voedsel te zoeken. Hier zijn enkele tips om je tuin egelvriendelijk te maken en deze schattige dieren te helpen de winter te overleven.

Een rustig toevluchtsoord voor egels creƫren

Tijdens de herfst ligt de grond bezaaid met bladeren en takjes. Bundel ze samen en vorm een kleine stapel onder een struik of heg. Op deze manier kun je een beschermde plek creƫren waar egels hun winterslaap kunnen doorbrengen. In de andere seizoenen hebben egels ook behoefte aan dergelijke rommelige hoekjes om overdag in te rusten. Egels vinden eveneens comfort in composthopen en stapels boomstammen voor hun dagelijkse dutjes en winterslaap.

egelvoer

Bied een Welkome Maaltijd aan

Verfraai je tuin met inheemse planten en struiken, dat wil zeggen, plantensoorten die van nature in dit gebied voorkomen. Deze planten trekken talloze insecten aan, wat op zijn beurt een rijke voedselbron voor egels vormt. Gedurende de herfst, zolang vorst nog niet zijn intrede heeft gedaan, is het een uitstekende tijd om extra inheemse planten aan je tuin toe te voegen. In een natuurlijke tuin met een weelderige ondergroei en afgelegen hoekjes vinden egels beschutting en overvloedig voedsel.Ā Je kunt bladeren die op de grond vallen gewoon laten liggen tussen je andere planten. Dit trekt een overvloed aan insecten aan, die niet alleen een voedselbron vormen voor egels, maar ook voor een breed scala aan vogels en andere dieren. Als je een extra steentje wilt bijdragen aan het welzijn van egels, overweeg dan om egelvoer of katten- en hondenbrokken aan te bieden.

egelvoer

Ondersteun dorstige egels

Niet alleen planten hebben water nodig, maar ook de dieren in je tuin kunnen niet zonder. Om hen te helpen, kun je onopvallende waterbakjes plaatsen op beschutte plekken. Het is belangrijk om deze bakjes niet in de directe zon te zetten, aangezien ze dan snel kunnen uitdrogen. Voor egels en andere zoogdieren is het cruciaal dat ze gemakkelijk bij het water kunnen komen. Zorg daarom voor een lage rand waar ze moeiteloos overheen kunnen klimmen. Onthoud dat je egels nooit melk moet geven, omdat dit diarree kan veroorzaken.Ā Indien je de ruimte hebt, overweeg dan om een kleine vijver aan te leggen. Zorg ervoor dat de oever geleidelijk afloopt of plaats een loopplankje, zodat de egels gemakkelijk toegang hebben tot het water en er weer uit kunnen komen. Zelfs een oude kinderwaterbaan die je ingraaft, met de natuurlijke verhogingen, kan dienen als een uitstekend waterreservoir voor egels.

egel voer winter

Egel-egelvoer

Egel voer kopen doe je bij vogelvoerkopen.nl. Lees ook eens het blog ‘wat eten egels‘.

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.