✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Veelvoorkomende tuinvogels en hun favoriete voer

koolmezen voeren

Iedereen met een tuintje zal het wel herkennen: dat heerlijke gekwetter van de vogels die op zoek zijn naar hun favoriete maaltjes. Maar hoe zorg je ervoor dat ook jouw tuin vol komt te zitten met de leukste tuinvogels in Nederland? In deze blog gaan we in op de meest voorkomende tuinvogels en met welk voer jij ze naar jouw tuin kunt lokken.

  1.     Merel voeren

De merel is één van de bekendste tuinvogels in Nederland, samen met de huismus. Deze vogels zijn te herkennen aan hun zwarte of bruine verenkleed en opvallende oranje/gele snavels en ogen. Merels staan bekend om hun prachtige zang en dit is dus zeker een vogel om in je tuin te willen! Deze vogels zijn niet kieskeurig en eten vrijwel alles, van noten en vogelpindakaas tot fruit en insecten aan toe. Met een goede strooivoer mix geef je de merel alles waar hij van houdt.

MEREL

  1.     Huismus voer

Deze kleine, gedrongen vogeltjes komen enorm vaak voor in de Nederlandse tuinen. Met hun bruin/grijze verenkleed huppen ze vrolijk door je hele tuin. En wist je dat je eenvoudig de mannetjes en de vrouwtjes kunt onderscheiden? De mannetjes huismus heeft namelijk een zwarte bef, wat de vrouwtjes niet hebben. Huismussen eten voornamelijk graag zaden en noten, die je als strooivoer op de grond of een voedertafel kunt aanbieden.

  1.     Koolmees voeren

De koolmees is een actief en vrolijk beestje dat vaak te vinden is in bomen en struiken. Ze komen ook vaak nestelen in speciale nestkastjes, waar ze vervolgens af en aan vliegen om hun kleintjes te voeren. Een favoriete maaltijd voor koolmezen bestaat uit vetbollen, waarin zonnebloempitten, nootjes en andere lekkernijen in verwerkt zijn. Wanneer ze kuikentjes hebben, is het ook een goed idee om gedroogde insecten te voeren. De eiwitten in insecten zijn namelijk uitstekend voor de groei en ontwikkeling van de jonge vogeltjes.

 

koolmezen voeren

  1.     Pimpelmees vogelvoer

De pimpelmees wordt vaak verward met de koolmees, maar er is een eenvoudige manier om ze uit elkaar te houden. Ten eerste zijn pimpelmeesjes een slag kleiner dan koolmezen en hebben ze een blauwer verenkleed. Maar de makkelijkste manier om ze te herkennen is aan het blauwe petje dat de pimpelmees op lijkt te hebben. Pimpelmeesjes eten vrijwel hetzelfde als koolmezen, dus ook voor de pimpelmees is een vetbol een uitstekende keuze. Maar je kunt ook een leuke vogelvoerslinger ophangen, vol noten en ander lekkers voor de meesjes.

  1.     Spreeuw voer

De spreeuw is weer een iets grotere en vooral luidere tuinvogel, met een zwart verenkleed met een metaalachtige glans. Hierdoor lijken ze soms bijna groen of paars. In het najaar krijgt de spreeuw allemaal witte stippen op zijn verenkleed, waardoor hij extra makkelijk te onderscheiden is van de merel. De spreeuw is dol op insecten en fruit, wat in veel voermixen te vinden is. Maar je kunt ook een leuk vetproduct met vruchten en meelwormen aanbieden, zodat ze wat extra calorieën binnen krijgen. 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.