✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Interessante struiken voor vogels

roodborstje op de grond

Hoe meer begroeiing des te beter. Althans voor de vogels dan. De meeste mensen gaan tegenwoordig juist voor een minimalistische tuin met zo min mogelijk ingewikkeld groen en zoveel mogelijk bestrating. Erg jammer voor de vogels. Die kunnen wel wat interessante struiken gebruiken.

Dubbel genieten met struiken

Alle vogels zijn dol op planten. Het liefst hebben vogels planten, struiken en bomen die heerlijk geuren en bloemen of bessen dragen. Wanneer je zorgt voor bomen en struiken die het hele jaar door iets te bieden hebben, dan is het dubbel genieten. Voor jezelf om naar te kijken en voor de vogels om in te leven.

Je hoeft beslist geen grote boom of struik in je tuin te plaatsen. Ook met een kleine struik trek je vogels naar je tuin en creëer je een plek vol kleuren, geuren en vruchten. Levendigheid gegarandeerd. Een struik is namelijk een kleine wereldje op zich. Het trekt insecten aan en die trekken vervolgens weer vogels aan.

Vogels die genieten onder de lijsterbes

Een haag van lijsterbessen is een ideale plek voor vogels om te schuilen. Ze vinden er niet alleen bessen, maar ook mogelijkheden om nesten te maken. In de herfst en winter laat je het best alles nog even staan. Zo hebben de vogels en klein beetje extra voedsel voor de winter. Onder de overhangende takken kun je vervolgens nog een beetje extra strooivoer geven.

Interessante struiken voor vogels en mensen

Er zijn talloze mogelijkheden voor interessante struiken voor vogels. Elke struik heeft zo zijn eigen eigenschappen. We zetten er kort een paar op een rijtje:

  • Kardinaalshoed (Euonymus europaeus) – paarse vruchten
  • Gelderse roos (Viburnum opulus) – rode bessen en witte bloemschermen
  • Botanische roos (Rosa) – veel wilde rozen hebben bottels
  • Glansmispel (Photinia fraseri) – witte bloemen en rode vruchten
  • Sierkwee (Chaenomeles japonica) – rode bloei en gele appeltjes
  • Duindoorn (Hippophae rhamnoides) – beschutting voor het bouwen van nesten
  • Vlier (Sambucus nigra) – zwarte bessen

Mezenbollen in bomen

Grote bomen en struiken zijn ideale plekken om meesbollen op te hangen. Vooral koolmezen, pimpelmezen en staartmezen komen er in groepjes op af. Door de vetbollen tussen wat grotere takken te hangen, geef je de vogels een mooie plek om uit te rusten en veilig te eten.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.