✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe krijg je meer koolmeesjes in je tuin?

Wat te doen met koolmeesjes in je tuin?

De koolmees is één van de bekendste vogels van ons land. Dit is onder meer te danken aan zijn vrolijke en unieke uitstraling, maar ook aan zijn aanwezigheid. In ons land bestaan nogal veel koolmeesjes, waardoor de kans groot is dat je in je tuin wel eens een koolmeesje ziet.

Heb je het idee dat je nú een koolmeesje in je tuin hebt? Dit kun je onder meer herkennen aan een schelle, hoge en heldere ‘stem’. Op het moment dat een koolmeesje geluid maakt, daalt aan het einde de felheid en gaat de vogel sneller geluid maken. Echt uniek om eens te horen!

Hoe krijg jij meer koolmeisjes in je tuin? Als je een koolmeesje in je tuin hebt, is het advies om het zo aangenaam mogelijk te maken. Dat doe je met onderstaande tips.

Geef de koolmeesjes rust, ruimte en beschutting

Koolmeesjes zijn – net zoals veel andere vogels – schuw van aard. Het advies is daarom om de koolmeesjes lekker met rust te laten en van een afstandje te observeren.

Zorg voor een fijne broedplek

Een koolmees broedt van maart tot in juli. Om dit zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, zou je in je tuin voor een fijne broedplek kunnen zorgen. De koolmees geeft hierbij de voorkeur aan een kleine holte in een boom of in bijvoorbeeld een nestkast/voederhuis.

Rondom deze broedplek is het advies om het nodige voer op te hangen. In het broedseizoen zijn de koolmesjes gek op insecten, maar ze zijn ook dol op pinda’s. Je kunt daarom het beste pinda’s of vogelpindakaas in je tuin ophangen!

Geniet van de aanwezigheid

Koolmeesjes zijn prachtige vogels om te zien, zorgen voor vrolijkheid in je tuin en zorgen voor prachtige klanken in je tuin. Op het moment dat je koolmeesjes in je tuin hebt is het belangrijk om ze de rust en de ruimte te geven, dat je ze voldoende voedt en dat je in de zomer wat water geeft. Dit water hebben ze nodig om te overleven, maar ook om lekker te kunnen badderen.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.