✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Hoe herken je het geluid van egels in je tuin?

EGELVOER

Egels zijn onmiskenbaar een van de meest geliefde schepsels in onze tuinen. Naast het schattige, stekelige uiterlijk van de egels in de tuin,  zijn ze ook zeer geliefd bij tuiniers vanwege hun nuttige neiging om tuinplagen te eten. Maar wist je dat egels ook een unieke reeks geluiden maken? Of hoe je een egel in je tuin kunt herkennen en helpen? Laten we deze schattige stekelige vrienden eens van dichterbij bekijken.

De wondere wereld van de egel

De egel, herkenbaar aan zijn stekelige vacht en schuifelende gang, is een nachtdier dat de voorkeur geeft aan tuinen, parken en hagen. Ze zijn vooral handig voor tuiniers omdat ze zich voeden met insecten, slakken en ander ongedierte. Maar er is meer aan deze wezens dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze leiden een boeiend leven, gevuld met boeiende gedragingen en communicatie.

De taal van egels: Herkenning door geluid

Egels communiceren met elkaar en met de wereld om hen heen door een reeks geluiden. Ze snuiven, snuffelen, grommen en zelfs sissen om hun emoties en intenties uit te drukken. Een knorrend geluid kan bijvoorbeeld wijzen op tevredenheid, terwijl een hoog gesis kan wijzen op angst of ongenoegen. Door te luisteren naar deze geluiden kun je leren begrijpen wat er in het hoofd van een egel omgaat.

Het zien van egels: Hoe je ze kunt herkennen

Ondanks hun stekelige uiterlijk kunnen egels verrassend moeilijk te spotten zijn in je tuin. Ze zijn meesters in camouflage en hun nachtelijke gewoonten helpen hen uit het zicht te blijven. Zoek naar tekenen zoals kleine, zwarte uitwerpselen of rond gescharrelde bladeren. Maar onthoud: benader egels nooit te dichtbij. Houd een veilige afstand en observeer rustig.

Kies het juiste voer voor egels

Egels zijn algemene insecteneters en hun natuurlijke dieet bestaat voornamelijk uit een verscheidenheid aan ongewervelde dieren zoals slakken, wormen, kevers, enzovoort. Maar in tijden van schaarste of tijdens de koudere maanden, kan het helpen om een beetje extra voedsel beschikbaar te stellen in je tuin.

Egelvoer kopen als bijvoeder

Het beste voedsel om egels aan te bieden is speciaal egelvoer. Je kunt egelvoer kopen bij bijvoorbeeld vogelvoerkopen.nl. Deze voeders zijn speciaal geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van egels, en zijn een combinatie van droogvoer en natvoer, rijk aan eiwitten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, mogen egels geen melk drinken, omdat dit lactose bevat waar ze niet tegen kunnen en diarree kan veroorzaken, wat fataal kan zijn voor egels.

In aanvulling op egelvoer kopen, kun je ook wat nat hondenvoer of kattenvoer aanbieden. Zorg ervoor dat het voer dat je geeft geen toegevoegde smaken of sauzen bevat, omdat deze ingrediënten schadelijk kunnen zijn voor egels. Bovendien mogen voedselresten en fruit niet worden gegeven, omdat deze voedingsmiddelen niet passen bij hun natuurlijke dieet en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken.

Plaatsing van egelvoer en water

Het is belangrijk om voedsel en vers water op een veilige en rustige plek in je tuin te plaatsen, weg van drukke wegen of paden, zodat de egels in alle rust kunnen eten. Als je eenmaal begint met voeden, probeer dan elke dag op hetzelfde tijdstip voedsel te geven, want egels zijn gewoontedieren en dit zal hen helpen een stabiel voedingspatroon te ontwikkelen.

Door het verstrekken van het juiste voedsel en het creëren van een veilige omgeving, draag je bij aan de gezondheid en het welzijn van de egels in je tuin. Onthoud altijd dat dit een aanvulling is op hun natuurlijke dieet en geen vervanging. Door dit te doen, help je niet alleen een individueel dier, maar draag je ook bij aan de bescherming en het behoud van deze unieke en nuttige tuinvrienden.

Tot slot

Egels zijn fascinerende schepsels en onmisbaar voor onze tuinen. Door hun geluiden te leren herkennen, kun je ze beter begrijpen en hen helpen te gedijen. Door je tuin egelvriendelijk te maken, bied je deze prachtige wezens een veilige haven. Laten we ons allemaal inzetten om de egels te beschermen en hen te helpen een gezond en veilig leven te leiden.

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.