✅ Direct uit voorraad geleverd
✅ Klanten beoordelen ons uitstekend
✅ Zeer tevreden tuinvogels
✅ Gratis verzending NL/BE vanaf €35

Vogels voeren met pindakaas – wat moet je weten?

Het is een paar jaar geleden ontstaan, we hebben het over de trend van vogelpindakaas. Logisch, want de vogels zijn er dol op. En het is ook gewoon een enorm gezellig gezicht van kleine vogeltjes die af en aan vliegen en telkens een klein hapje vogelpindakaas nemen.

Wat is vogelpindakaas?

Maar wat is vogelpindakaas en wat is het verschil met ”onze” pindakaas? Vogelpindakaas valt onder de categorie vetproducten en zit in potten, net als gewone pindakaas.

Vogelpindakaas_Tuinvogel_pindakaas_Grootverpakking

Het verschil zit hem in, zoals de naam al aangeeft, dat vogelpindakaas speciaal ontwikkeld is voor vogels. Gewone pindakaas wordt gemaakt van gebrande pinda’s die niet goed voor vogels zijn. Daarnaast bevatten ze vaak ook veel suikers en zout. Pindakaas voor vogels is daarentegen gemaakt van ongebrande pinda’s die de vogels extra energie opleveren. Vaak wordt de pindakaas voor vogels aangevuld met vetten en met stukjes fruit, gedroogde meelwormen en extra zaden en zijn ze in verschillende variaties verkrijgbaar. Leuk voor de afwisseling en hierdoor trek je er ook andere vogels mee aan.

Wanneer voer je vogelpindakaas aan de vogels?

Je kunt de vogels uiteraard het hele jaar door pindakaas voor vogels voeren. Maar het meeste gebaat zijn de vogeltjes in je tuin als je ze in de winter bijvoerdert met vogelpindakaas. Doordat de meeste vogels in je tuin een geringe omvang hebben, hebben ze niet veel ruimte voor vetopslag. Het kost een vogel ontzettend veel energie om hun lichaamswarmte op peil te houden gedurende de koude wintermaanden. Daarom zijn ze ontzettend gebaat met pinda’s, vetbollen, en vogelpindakaas door het hoge gehalte aan vetten en eiwitten.

vogelpindakaas pothouder

Hoe voer je vogelpindakaas?

Het meest handig is om een mooie pindakaaspothouder te zoeken en daar een pot vogelpindakaas in te leggen. De meeste houders hebben de vorm van een huisje, met een klein uitstekend stokje waar de vogels op kunnen zitten.

Wanneer je vogelpindakaas gaat ophangen, zorg er dan wel voor dat de pot in de schaduw hangt. Wanneer het (bijvoorbeeld in de zomer) in de zon hangt, kan het snel bederven. Daarom is pindakaas in de zomer voeren ook wat lastiger. Je moet het goed in de gaten blijven houden. En is de pot leeg, dan leg je er heel gemakkelijk weer een nieuwe in.

Welke soorten pindakaas voor vogels zijn er verkrijgbaar?

Bij vogelvoerkopen.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan pindakaas vogels. Je kunt ondermeer kiezen uit vogelpindakaas met meelwormen, vogelpindakaas classic en vogelpindakaas met vruchten. Bekijk ons aanbod van pindakaas voor vogels en laat de vogeltjes smullen in je tuin!

Vogelpindakaas Classic vogelvoer

Vogelpindakaas Classic

€ 2,30

Ongebrande pinda’s

Naast pindakaas zijn vogels ook dol op gewone pinda’s. Ook hier geldt trouwens weer dat het wel speciale pinda’s moeten zijn en niet de pinda’s die wij zelf eten. Vogelvoer pinda’s zijn namelijk ongebrand en ongezouten en hebben daardoor een hogere voedingswaarde voor vogels. Controleer bij het kopen van pinda’s ook even of er geen zwarte schimmel op zit. Dat gebeurt soms en wordt veroorzaakt door aflatoxine.

premium gepelde pinda's

Premium Gepelde Pinda’s – Zeer voedzaam

Vanaf 13,85

Pindaslingers en doppinda’s rijgen 

Pinda’s voer je het best in een voedersilo. De vogels kunnen er dan telkens kleine stukje afpikken en eventueel aan hun jongen geven. Je kunt er ook voor kiezen pindaslinger Wat ook leuk is in je tuin, en waar je vooral de grotere vogels een plezier mee doet is door ongepelde pinda’s aan een ijzerdraad te rijgen en deze op te hangen in je tuin. Niet alleen is het een leuke activiteit (met de kinderen) maar ook trek je zo een nog grotere verscheidenheid aan vogels in je tuin aan. 

Tot slot nog een tip;  gebruik geen netjes met pinda’s. Die zouden weg kunnen waaien als ze leeg zijn, maar nog belangrijker is dat de vogels er in verstrikt kunnen raken, en dat willen we natuurlijk niet. En vergeet niet om ook water in de buurt van het eten te zetten, niet alleen kunnen ze daarvan drinken, maar ook om lekker een badje te nemen!

pindaslingers

Ander soorten vogelvoer

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor alle andere soorten vogelvoer. Of je nu op zoekt bent naar vetproducten, zaden, strooivoer of gedroogde insecten, bij vogelvoerkopen.nl vind je het grootste aanbod vogelvoer voor de scherpste prijs. Daarnaast kan je ook terecht voor vogelhuisjes, voedersilo’s en nestkastjes. Alles wat met vogels te maken heeft kun je bij ons vinden. Kijk daarom snel eens rond tussen ons uitgebreid aanbod en verwen en geniet van de kwetterende vogeltjes in jouw tuin!

gedroogde meelwormen

Premium kwaliteit gedroogde Meelwormen

Vanaf 9,45

 

 

De waardering van vogelvoerkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1294 reviews.